Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

HAGER: Nabízíme široké spektrum kanálů a lišt značky tehalit


Document Actions
HAGER: Nabízíme široké spektrum kanálů a lišt značky tehalit
Při využívání nejrůznějších spotřebičů a přístrojů dochází dřív nebo později k akutnímu nedostatku volných zásuvek. Nejčastějším řešením se stávají prodlužky tažené po zemi vytvářející spletence, které po estetické stránce nepůsobí nejlépe. Jak tedy řešit rozvody a zároveň splnit požadavky na estetickou úroveň? Více zde ...
Komerční sdělení, ze dne: 17.09.2010

V nabídce tehalitu najdeme jak parapetní elektroinstalační kanály z různých druhů materiálů (plastové, hliníkové, oceloplechové), tak i elektroinstalační pilířky, vestavné zásuvkové sloupky anebo kanály k upevnění na strop nebo do podlahy. Za zmínku stojí rovněž soklové lišty, které umožňují řešit rozvody v rozích místnosti a okolo dveřních zárubní. Jsou určeny především pro rekonstrukce domů a bytů.

Elektroinstalační parapetní kanály
Parapetní kanály umožňují vedle ukládání vedení též montáž silnoproudých zásuvek a vypínačů i zásuvek pro sdělovací a telekomunikační techniku do tělesa kanálu. Systém umožňuje i případné dodatečné vkládání vodičů a dodatečnou montáž přístrojů. Plastové parapetní kanály lze využít v laboratořích, školních učebnách a prostorách pro lékařské účely. Vedle běžných PVC kanálů nabízíme i parapetní kanály v bezhalogenovém provedení. Uplatňují se též v kancelářských prostorách a správních budovách. Hliníkové parapetní kanály představují nejvyšší kvalitu v této oblasti a používají se u esteticky náročných aplikací. Zejména v přijímacích saloncích a místnostech reprezentativního charakteru se uplatňují kanály a parapetní obložení z eloxovaného hliníku. Současný architektonický trend požaduje rovné, jednoduché tvary. Tento exklusivní materiál dodává interiéru nadčasovou estetickou úroveň. Robustní elektroinstalační kanály z ocelového plechu splňují vedle mechanické odolnosti i vysoké požadavky na estetickou úroveň.


Hliníkový parapetní kanál tehalit

Elektroinstalační pilířky s rychlou a snadnou montáží
Pilířky se špičkovým designem jsou určeny pro upevnění mezi podlahu a strop místnosti. Zejména pilířky určené pro upevnění pomocí upevňovací rozpěrky se vyznačují velmi jednoduchou a rychlou motáží, kterou může snadno realizovat jedna osoba. Pilířek má integrovanou vodováhu a ovládání rozpěrky je v úrovni očí. Do pilířku lze montovat domovní zásuvky 250V, zásuvky pro telekomunikaci a přenos dat, které jsou dodávány různými výrobci.

Tehalit vestavné zásuvkové sloupky - elegantní řešení pro moderní interiéry
Moderní pracovní místa v kancelářích, zasedacích či školících místnostech, ale i v domácnostech vyžadují efektivní způsob pro zabudování zásuvek i zásuvek pro přenos dat. Často se tak místo toho můžeme setkat se zúženou pracovní plochou a shlukem kabelů na pracovní desce vytvářející neuvěřitelné scenérie.

Jak tedy skrýt tento chaos u přívodů spotřebičů? S výsuvnými sloupky, které je možné využít i pro kuchyňské linky, je k dispozici šikovné řešení, kdy zásuvky můžeme jednoduše v případě potřeby vysunout a opět zasunout. Ve chvíli, kdy zásuvka již není potřeba, sloupek jednoduše zasuneme tak, že můžeme opět využívat celý pracovní prostor. Je možné je instalovat ve svislé i vodorovné poloze. Jsou dodávány v provedení se třemi zásuvkami 230V a v provedení, které navíc obsahuje dvě zásuvky pro přenos dat Cat. 6, s připojením pomocí kabelu path-path. Vnější provedení výrobku je natolik elegantní, že se může stát vhodným designovým doplňkem místnosti.


Vestavné zásuvkové sloupky

Podlahový kanál BKB pro instalaci podél stěn místnosti
Architektura moderních kancelářských budov se často vyznačuje rozsáhlými prosklenými plochami. Elektrotechnik si tak často klade otázku: "Ale kam veškerou elektrotechnickou infrastrukturu?" I při takovém nedostatku využitelných ploch stěn místností, je nucen velké množství přívodů elektrické energie pro elektrická zařízení, včetně zařízení pro telekomunikaci a přenos dat, někam umístit. Jako praktické řešení se nabízejí podlahové kanály tehalit.BKB od firmy Hager. Tyto elektroinstalační kanály integrované do podlahy splňují speciální požadavky, ke kterým patří zejména jejich flexibilní přizpůsobení danému prostoru a přizpůsobení různým změnám v používání připojených elektrických zařízení.

Veškeré přívody, které se běžně instalují do zdi, se v případě použití tehalit.BKB kanálu ukládají do podlahy. Elektroinstalační kanál do podlah se suchou údržbou je určen výhradně pro uložení podél stěn místností, a to jak klasických tak prosklených, nelze jej ukládat volně v prostoru. Zároveň skýtá možnosti pro rozšíření prostoru místnosti, protože do 250mm širokého tělesa kanálu lze volně ukládat prodlužovačky a různé kabely (pro napájení elektrických zařízení i pro připojení zařízení k telekomunikační síti a síti pro přenos dat). Dále podlahové kanály umožňují snadno měnit pozici zásuvek a tak je přístup k jednotlivým spotřebičům velmi pohodlný. Veškeré přívody energie jsou tak flexibilní a dobře dostupné. Po provedené konferenci nebo kulturním programu se rozvody uloží do kanálu. Podlaha zůstává rovná, pouze kartáčky u stěny signalizují možnost opětovného použití.

Kanál v místnosti samozřejmě není vidět a nenarušuje tak celkový vzhled místnosti, protože lze na jeho odklápěcí víko upevnit podlahovou krytinu různého typu, jako například koberec, PVC, laminátové krytiny či dlažbu. Hrana víka přisazená ke stěně je opatřena protiprachovým kartáčkem, který zabraňuje zapadávání drobných částic do tělesa kanálu a zároveň umožňuje vyvedení šňůr a kabelů připojených elektrických zařízení.
Podlahový kanál BKB byl vyvinut pro náročné aplikace v moderních budovách s požadavky na vysokou estetickou úroveň. Jedná se o technické řešení pro flexibilní rozvody v kancelářích, které sice vyžaduje včasné plánování, avšak jeho realizace je velmi jednoduchá.

Soklové lišty pro zásuvkové obvody
Tyto plastové lišty jsou vhodné pro realizace a rekonstrukce elektrických rozvodů v bytové výstavbě, kancelářích a správních budovách. Jsou určeny především pro zásuvkový rozvod a sdělovací obvody, včetně obvodu televizního a rozhlasového signálu. Součástí dodávky soklové lišty je rovněž hladké nebo kobercové víko, případně dekorační víko. V rámci příslušenství jsou nabízeny elektroinstalační krabice, které lze montovat přímo na lištu. Součástí systému je i zárubňová lišta pro přechod vedení kolem dveří a rohové lišty se zaobleným víkem. Pomocí rohových lišt je možné napojit lištový rozvod z podhledu místnosti.

Ukázali jsme Vám stručný přehled výrobků značky tehalit. Samozřejmě máme řešení pro všechny vaše požadavky. Rádi Vám nabídneme konkrétní řešení.

Další možnosti uplatnění široké nabídky tehalitu v praxi naleznete zde ...

Více informací si můžete pohodlně objednat níže přiloženým formulářem!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 3)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Hager Electro s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933