Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Znáte konfigurátor vypínačů HAGER LUMINA a umíte jej používat? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 7.06.2021
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Znáte konfigurátor vypínačů HAGER LUMINA a umíte jej používat?


Znáte konfigurátor vypínačů HAGER LUMINA a umíte jej používat?
Pouze vyrábět produkty nestačí. Pokud vybíráme zboží, které se skládá z více prvků a záleží na nás které zvolíme, pak jsou určité znalosti a dovednosti nezbytné k dokončení požadované sestavy. V takových případech přichází vhod softwarový pomocník, kterého připravil HAGER každému, kdo si chce výběr zjednodušit a zpřesnit. V tomto popisu se dozvíte, jak se s aplikací pracuje, jaké jsou na počátku potřebné vstupy a co vše na konci za správná označení za odměnu získáme.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 7.06.2021



Design Lumina vypínačů a zásuvek si získal oblibu mnoha uživatelů i instalačních firem, a to i díky podpoře, kterou společnost Hager připravila.

Jednou z nich je i konfigurátor na stránkách hagerkonfigurator.cz a ten zde představujeme.

 

Přepis mluveného slova

Josef Roušal, Hager Electro s.r.o.
Konfigurátor najdeme na webových stránkách HAGERKONFIGURATOR.CZ. Máme na výběr buďto konfigurátor vypínačů Lumina, Berker, nebo konfigurátor svodičů přepětí. Nyní se zaměříme na konfigurátor Lumina, rozklikneme, nahoře se zaregistrujete, nebo přihlásíte, abyste si v budoucnu mohli hrát se svými konfiguracemi, editovat je, případně s nimi dělat různé průpravy.

Když začneme novou konfiguraci, musíme si ji nějakým způsobem nazvat. V tuto chvíli se nám v pravém horním rohu vytvořil název projektu RD Brno Líšeň, a první místnost, kterou jsme nazvali chodba. Tady se zobrazilo písmeno-číslicový kód tohoto projektu, abychom se k němu mohli v budoucnu vrátit. Pokud si toto číslo uložíme, tak při zadání v první stránce zadáme tento kód sestavy, případně, když máme vytvořený účet, tak všechny zakázky máme uložené.



V prvním kroku, jak nám záložka napovídá, vybrat designovou řadu. Pomocí rolovacího menu najdu barevnou variantu, která se mi nejvíc líbí, kterou chci konfigurovat. Vybereme si lumina passion variantu. Vrátíme se nahoru a v druhém kroku, budeme vybírat rámeček. Lumina passion, soul i intense musíme dbát na to, abychom si vybrali rámečky vodorovné, nebo svislé. U svislých rámečků, protože se nám zobrazují nahoře, svislý rámeček se nám zobrazuje vodorovně a musíme dbát na to, abychom si vybrali ten správný. Při instalaci musí vždy být tyto černé držáčky ve vodorovném stavu. Vybereme si trojnásobnou variantu, která je vodorovná a v tuto chvíli se nám tu zobrazí na bílém pozadí náš vybraný rámeček. Jdeme na třetí záložku, vybrat vnitřní prvky.

Budeme vybírat vypínače, zásuvky, nebo domácí elektroniku, klikneme na spínače a buď to budou vypínače klasické, tlačítka, žaluziové ovladače atd. vlezeme si do vypínačů klasických klapkových a zde si zase budete vybírat v barevném provedení a v patřičném zařízení. Vybereme si kupříkladu černý antracitový, řazení 6, klikneme na něj myškou a přetáhneme tam, kde bude v rámečku umístěný. Stejným způsobem budeme pokračovat. Abych vám to udělal zajímavějším, vybereme si zásuvku, když jsme v tom antracitu, černou, dáme ji sem, abychom viděli, jak to vypadá v jiné barvě, vybereme třeba stříbrnou zásuvku, dáme ji na poslední pozici. V tuto chvíli máme vyskládané všechny prvky, které jsme chtěli do sestavy dát. Na spodní části stránky máte možnost dát takových sestav několik, pokud se vám budou opakovat. My máme v tomto případě jednu a dáme uložit sestavu.



Pokud se sestava takhle uložila, já jsem ji uložil 2x, tak se můžeme podívat do souhrnu projektu, kde aniž bychom věděli, z čeho se vypínače skládají, tzn. jak je to u nás u Hageru řešené u vypínačů lumina, tak nám to vyskočilo. Sestavy máme dvě, tak máme dva rámečky, centrální přepínače řazení 6 vypínače, potom máme jednu stříbrnou, jednu antracitovou zásuvku, samozřejmě 2x, protože jsem dal dva. Máte tady objednací kódy a popis. V tuto chvíli si můžete dát stáhnout, vytisknout, nebo tuto sestavu poslat emailem. Zase je tu identifikační číslo sestavy, když dáte stáhnout a vytisknout, tak máte na výběr v PDF nebo XLS formě. Dáme si PDF. To, co jsme měli na stránce v internetové formě, máme nyní v PDF formě, s objednacími kódy, můžeme vzít, zaslat emailem přílohou na vybraný velkoobchod, aby nám udělali cenovou nabídku, případně na naši adresu technici@hager.cz pro zpracování nabídky v základních katalogových cenách, případně s tím můžete dále pracovat.

Když začínáme nový projekt, já bych si toto číslo zapamatoval, nebo číslo poslal na velkoobchod, aniž bych musel posílat všechny tyto informace, tak někdo na druhé straně republiky si zadá kód sestavy. Jsme zpět v sestavě, pokud se nám v této sestavě něco nelíbí, můžeme ji editovat. Takže na ni kliknu a místo této zásuvky si dám vypínač, žaluziový spínač v antracitu. Dám uložit sestavu a sestava se mi tu změnila, stejně tak se mi to změnilo v projektu. Pokud nejsem na stránce přihlášený, tak se dá vrátit pouze pokud znám číslicopísmený kód, který se vytváří při každém projektu.

Jen doplníme, že vypínače lumina lze detailně prozkoumat a vybrat také  pomocí kufru, který mají k dispozici partneři společnosti Hager.

Konfigurátor naleznete na adrese hagerkonfigurator.cz


Vyzkoušejte design Lumina i vy a využijte snadného výběru, díky online konfigurátoru. Více na www.hager.cz
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Hager Electro s.r.o. - Pražská 238, Zdiby - 281 045 721 - info@hager.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.