Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

HAGER: Katalog stykačů a relé, pro tiché a spolehlivé ovládání


Document Actions
HAGER: Katalog stykačů a relé, pro tiché a spolehlivé ovládání
Hager přichází s novými třemi produktovými řadami stykačů a relé, jejichž technické vlastnosti jsou zcela přizpůsobeny potřebám elektrikářů a elektromontérů. Řada nových instalačních relé ke spínání proudu do 16 A obsahuje nové přístroje s ovládacím napětím 8/12, 24 a 230V. Všechna relé jsou vybavena manuálním ovládáním s možností volby ON/AUTO/OFF a jsou přizpůsobeny pro dlouhou životnost.
Igor Nováček, ze dne: 20.03.2012
reklama

Leží přede mnou katalog s celkovým počtem 24 stran. Obsahem jsou nové řady instalačních stykačů s jmenovitým proudem 25, 40 a 63A v jedno, dvou a tří-modulovém provedení. Stykače mají psanou životnost nejméně 1 milion mechanických a 60.000 elektrických spínacích cyklů. Standardní stykače mají více jak 50 variant s ovládacím napětím od 8 / 12, 24 až do 230V.

Co vše tedy v katalogu najdeme:

  • Stykače pro standardní ovládání obvodů

  • Stykače se sníženou hlučností

  • Stykače s ručním ovládáním pro ovládání obvodů

  • Stykače s automatickým návratem

  • Relé s ručním ovládáním

Stykače, pro standardní ovládání obvodů, známe všichni více než dobře. Zajímavým bodem je ale stykač se sníženou hlučností, pojďme se na tento produkt podívat blížeji.

Nové stykače se sníženou hlučností jsou určeny pro ovládání silových obvodů tam, kde jsou požadavky na bezhlučný provoz. Může to být například v bytové, kancelářské, hotelové nebo nemocniční výstavbě.

Celá nízkohluková technologie stykače pracuje velice jednoduše. Cívka samotného stykače je vinuta na stejnosměrné napětí a před samotnou cívkou je usměrňovací můstek. Stykač tak pracuje jak na stejnosměrné napětí, tak na střídavé. Tyto modulární stykače nabízí tuto výhodu po celou dobu své životnosti a jsou naprosto "bezbrumové".

Řada "eco" se vyznačuje nízkou spotřebou energie a tím i sníženou tepelnou ztrátou. Tyto stykače jsou vhodné pro řízení světelných obvodů, vytápění, větrání a také pro řídicí systémy.

Další položkou jsou stykače s ručním ovládáním, pro spínání obvodů. Tyto stykače mají na přední straně přepínač pro možnost volby ze tří nastavení: - OFF: Kontakty rozepnuty (bez možnosti elektrického ovládání) - AUTO: Automatický režim (cívka je elektr. ovládána) - ON: Kontakty sepnuty (bez možnosti elektrického ovládání).

Stykače s automatickým návratem oproti předchozí řadě jednu odlišnost. Dají se také přepínat mezi funkcemi ON, OFF  a AUTO, ale při přepnutí do funkce ON, jsou kontakty trvale sepnuty, až do chvíle, kdy přivedeme napětí na cívku. V tuto chvíli se stykač přepíná automaticky do funkce AUTO.

Celkové zpracování katalogu je velice přehledné. Jsou zde uvedeny všechny potřebné informace, které potřebuje montér, či elektrikář, vědět ke své práci. Nechybí zde ani tabulka zátěže svítidel.

 

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Hager Electro s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
Videospot názorně ukazuje použití můstkových systémů pro propojení řadových svorek. K použití není potřeba speciálních nástrojů, přes to je připravena praktická pomůcka. Řešení, které umožňuje přehledné spojení sousedících i vzdálenějších svorek včetně rozdílných průřezů ...
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933