Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

HÁDANKA: K čemu je určená tato oranžová kulička s výlisky?


Document Actions
HÁDANKA: K čemu je určená tato oranžová kulička s výlisky?
Na světě existuje mnoho vychytávek. Existuje jich tolik, že o nich nemůže mít nikdo dokonalý přehled. Sem tam se něco objeví v katalozích, ale než se k tomu člověk náhodou dolistuje, většinou si poradí jinak. Na stole jednoho výrobce jsem objevil tento kousek. Asi se objeví v některých velkoobchodech, ale vzhledem k tomu, že jde spíš o doplněk na stavbách, navíc s nevelkou cenou, pravděpodobně se obchodním trhákem nestane. OK. Ale oč jde?
Miroslav Minařík, ze dne: 19.05.2017
reklama

Pokud si vzpomenu na sortiment elektroinstalačního materiálu před rokem 1989, musím říct, že jsme měli jednoduchý výběr. Ono toho totiž moc nebylo. Z toho vyplývalo, co vše elektromontéry učit. Dnes je doba jiná.


Dá se pořídit všechno. Dnes již není doba improvizace. V době 3D tisku nebude problém už vůbec nic. Již nyní se objevují drobné pomůcky, které nám vyřeší situaci na stavbě.


Na obrázcích vidíte detail jedné z novinek renomovaného výrobce. Sice nevím za jak dlouho se někde objeví, ale vzhledem k tomu, že jde pouze o praktické doplnění nastavbách, tak nečekáme masivní propagaci. U nás se to oběvuje především pro dobrý nápad, který je opravdu užitečný.

Tedy ...

Kdo uhodne, k čemu je tento kousek určený?
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 11)
TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933