Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

GREENLUX s jedinečnou optikou svítidla VIRGO PROFI


Document Actions
GREENLUX s jedinečnou optikou svítidla VIRGO PROFI
Jde o kancelářské svítidlo s účinným optickým systémem. Novinka roku 2017 – VIRGO PROFI přináší zásadně nové možnosti v oblasti nabídky LED panelů, a to jak v technických parametrech, tak i designových. Je vybaveno dvěma nebo čtyřmi PCB LED moduly. Difuzor svítidla je tvořen UV rezistentními, optickými kryty z odolného PC materiálu, které eliminují oslnění. Na trhu nabízeno v široké škále kombinací. Pro dosažení maximálních úspor i požadované teploty světla budou v nabídce varianty svítidel, které jsou regulovány senzory.
Komerční sdělení, Tým portálu Elektrika, ze dne: 10.03.2017

 
Společnost Greenlux působí na mezinárodním trhu v oblasti LED svítidel již 7 let.
Její vizí je uvádět každoročně, na velmi rychle se měnící trh, svítidla, která budou určovat trendy. Za jejím vzestupem stojí nové produkty vyvinuté ve vlastním oddělení ve spolupráci s technickými univerzitami, s odborníky a designéry. V letošním roce chce Greenlux na trhu vítězit se svítidlem VIRGO PROFI, které tak svými vlastnostmi završuje „PROFI“ řadu svítidel Greenlux (DUST PROFI LED, DUST PROFI LED NG, DUST PROFI LED SLIM, DUST PROFI LED MILK).


LED svítidlo VIRGO PROFI – 2 PCB LED modul

Svítidlo VIRGO PROFI je alternativou za klasické osvětlení s T5 zářivkami. Efektivitou se svítidlem VIRGO PROFI podařilo překonat zářivková T5 svítidla. Jedná se o kancelářské svítidlo s vysoce účinným optickým systémem z PC. Základním materiálem svítidla je galvanizovaný ocelový plech, s práškovým nástřikem v bílé RAL9016.
 

LED svítidlo VIRGO PROFI – 4 PCB LED modul

Svítidlo je vybaveno dvěma nebo čtyřmi PCB LED moduly s technologií LED SMD 2835 EPISTAR. Použité PCB LED moduly jsou osazeny SMD čipy dosahujících hodnot 200 lm/W. O kvalitě použitých čipů vypovídá standardní odchylka korespondence barev (binning) < 3. Difuzor svítidla je tvořen UV rezistentními, optickými kryty z odolného PC materiálu, které eliminují oslnění UGR<13. Optika svítidla usměrňuje světelný tok a použitý optický systém ve svítidle značně redukuje oslnění – UGR <13.
Celkový výkon svítidla je více než 130lm/W a vyzařovací úhel 73°. Co se týče indexu podání barev svítidlo disponuje Ra/CRI > 80. Teplota chromatičnosti svítidla je v základní výbavě Tc/CCT 4000K. Při výběru jiných variant svítidla nabízí širokou variabilitu chromatičnosti.

Moduly jsou dle varianty svítidla napájeny a regulovány zdroji renomovaných výrobců Philips/Osram/Helvar. Použitím těchto komponentů Greenlux zaručuje dle směrnice ErP životnost 50.000 hodin při L80B10 s kompletní pětiletou zárukou. Díky kvalitním materiálům a povrchové úpravě je zaručena extrémní životnost svítidla.

Provoz svítidla VIRGO PROFI ve srovnání s klasickými T5 zdroji se výrazně liší a to polovičními hodnotami emisí CO2.



Křivky svítivosti VIRGO PROFI – 2 PCB modul

VIRGO PROFI je nadčasové svítidlo, které se díky své technologii a účinném optickém systému řadí mezi vývojové trendy produktů budoucnosti. Takto koncentrovaný světelný výkon je usměrněn a rozptýlen účinnou optickou soustavou, která zajišťuje uživatelsky příjemné osvětlení bez oslnění UGR<13.

Stále výkonnější LED čipy, dokonalejší optické kryty, kdy každý jednotlivý SMD čip má své vlastní usměrnění, umožňují bezkonkurenční regulaci směru vyzařovaného světla, tak aby silný a soustředěný zdroj světla byl schopen zajistit uživateli také světelnou pohodu.

Nejnovější kryty při minimálních ztrátách zajistí rozložení světla tak, aby svítidlo neoslňovalo a paprsky vytvořily požadovanou křivku svítivosti. Například z podélného tvaru svítidla vytvoří kruhovou křivku. Díky svým vlastnostem a variabilitě přeměňuje společenské prostory na uživatelsky příjemnější a pohodlnější.

Dostupné technické kombinace a provedení:

  • s ovládáním DALI, 0/1-10V, umožňujícím plynule stmívání, příp. změnu teploty světla v rozsahu 2700-6500K
  • s řízeným přítomnostním detektorem, který v přítomnosti osob udržuje konstantní hladinu světla dle příspěvku denního světla
  • s nouzovým autonomním modulem 1,5h nebo 3h, 650 nebo 1300lm - pro prostory s potřebou nouzových svítidel
  • s výkonovou řadou 3000, 3600, 5400 nebo 7200 lm
  • s teplotou světla CCT 3000, 3500, 5000 nebo 6500 K
  • s rozměry 1200 x 300 mm, 625 x 625 mm
  • s mikrovlnným pohybovým čidlem
  • s indexem podání barev Ra/CRI > 90
  • s napájecím napětím 120V-277V

Svítidlo je možnostmi montáže variabilní. Přináší realizátorům hned 4 typy způsobů instalace:

•    vsazení do modulového stropu 600x600mm
•    instalace do sádrokartonu pomocí 4ks nerezových klipů
•    zavěšení ke stropu pomocí 2ks větvených, nastavitelných nerezových lanek
•    přisazení s pomocí kovového rámu s práškovým nástřikem v bílé barvě RAL9016

VIRGO PROFI je na trhu nabízeno v široké škále kombinací. Pro dosažení maximálních úspor i požadované teploty světla budou v nabídce varianty svítidel, které jsou regulovány senzory.
Svítidlo je díky široké škále variant předurčeno zejména pro velmi náročné projekty. Jeho inovativní design přináší variabilitu použití od administrativních budov, kancelářských prostor, zasedacích místností až po školy, maloobchody, nemocnice nebo jiná zdravotnická zařízení.

Svítidlo VIRGO PROFI je výzvou architektů a designerů. Poměrně velká, rovná plocha u dvoumodulové varianty svítidla nabízí prostor pro potisk anebo polep folií této plochy. Ideální místo pro umístění loga firmy přímo na svítidle nebo přizpůsobení barvy svítidla interiéru. Například nalepením fólie typu dřevodekor na svítidlo lze přizpůsobit design svítidla interiéru. Podrobnější informace a kompletní nabídka svítidel jsou dostupné na webových stránkách společnosti  www.greenlux.cz.



POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si o aktuální papírový katalog
svítidel Greenlux zažádat

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!

 
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 7)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Greenlux s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933