Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: GREENLUX: Jednočipový LED reflektor (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 22.12.2011
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

GREENLUX: Jednočipový LED reflektor


GREENLUX: Jednočipový LED reflektor
Svítidlo s jednočipovou LED diodou HALO MCOB je označováno za alternativu halogenových světel. Hodí se na osvětlovaní otevřených terénů, parkovišť, nasvícení zboží v obchodech, reklam, fasád budov, pomníků, sportovních a průmyslových hal atd. Čím je tedy toto světlo alternativní? Jaké jsou jeho výhody proti klasickým halogenkám? Jaká je barva světla a životnost?
Karel Herma, ze dne: 22.12.2011


Jednočipový HALO MCOB reflektor s velkoplošným světelným zdrojem, má dosahovaný světelný tok 90-110lm/W. Jako báze zdroje slouží hliníková deska, která zajišťuje výrazně lepší chlazení. Díky těmto vlastnostem je střední doba života světelného zdroje okolo 50.000 hodin, při poklesu světelného toku o 30%. Svítidlo má hrubé přední sklo o tloušťce 5mm a zdrsněný kryt. Vysoké krytí umožňuje instalaci v prostředí s vysokou vlhkostí. Reflektor svítí na plný výkon ihned po zapnutí a je možno ho použít na osvětlení otevřených terénů, parkovišť, nasvícení zboží v obchodech, reklam, fasád budov, pomníků, sportovních a průmyslových hal, sportovních ploch, stadionů, sjezdovek, veřejných prostranství, památkových objektů, reklamních billboardů, stavenišť, ale i pro interiérové osvětlení veletržních hal.


Oproti halogenovým svítidlům je tento LED reflektor odolný vůči otřesům a nevadí mu ani časté rozsvěcení a zhášení. Díky malému výkonu a vysoké svítivosti, při zapnutém stavu vyprodukuje daleko menší množství tepla, než klasické halogenové svítidlo. Barva svítidla se pohybuje v okolí studené bílé a garantovaná životnost světelného zdroje je 50.000 hodin, ale mnohdy je tato hranice překračována. Vyzařovací úhel reflektoru je 100°, který je dán vnitřními stěnami svítidla.

(zdroj Greenlux)

 


TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.