Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Elosys 2003 (2.) (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 30.10.2003
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Elosys 2003 (2.)


elos03_8.jpg
Co se nám líbilo? Časově oslabený tým redakce prozkoumal slovenský veletrh jak to jen šlo. Byly společnosti které zaujaly, a naopak jiné nechtěly říci více než bylo nutné. O té první skupince zde....
Margita Boháčová, ze dne: 30.10.2003

Mezitím, co kolega hájil základní novinářské požadavky, vyrazila jsem do terénu, abych alespoň něco stihla, když nám už ta cesta trvala půl dne. Na Elosys jsem přijela letos poprvé, tak jsem se teprve rozkoukávala.

INELI, Bratislava, kontakt zde....
Ráda bych představila ateliér INELI z Bratislavy, který mě na výstavě Elosys upoutal především svými zástupci, kteří oslňovali vstřícným přístupem k návštěvníkům a lidskou přirozeností.

Velmi mě zaujala jejich nabídka návrhu optimálního zásobování budov energií z alternativních zdrojů, je však smutné, že k podrobnostem nabízí jen letáčky, a nemají žádnou webovou prezentaci, což je v dnešní době jako řidič bez vozidla.


Nováček: Na obrázku vidíte projekt Ineli a realizaci aktivního hromosvodu.
Tato zařízení se v SK těší větší oblibě než v ČR.....

 

 

SALTEK, Praha, kontakt zde...
Ano, bojím se bouřky, a mám obavu o naši elektroniku, proto moje zastávka u společnosti Saltek (českého výrobce svodičů přepětí).
Výhodou těchto přepěťových ochran kombinovaných s vysokofrekvenčním odrušovacím filtrem, je jejich jednoduchá instalace, kterou podle přiloženého návodu "jak radí firma" lehce zvládne i laik, já bych se přece jenom raději obrátila na odborníky. 
Nováček: Slovenská verze stránek Saltek je jiná než česká.

 

 

JJ ELECTRONIC, Čadca, kontakt zde....
Firma JJ Electronic byla snad jedinou firmou, která mi svou prezentací – tedy elektronkami, připomněla dobu mého dětství………taková sladká nostalgie....

 

 

TURO, Stará Turá, kontakt zde...
Celý život se potýkáme s přesností informací rozličných veličin a jejich zjišťování, tedy přesnému stanovení údajů důležitých pro naši existenci. S metrem, váhou a teploměrem si už dnes opravdu pro kontrolu všech veličin techniky nevystačíme. Obklopuje nás již mnoho moderních vymožeností, které také potřebují nové kontrolní metody. Z tohoto důvodu mě zaujala široká nabídka měřicí techniky společnosti Turo.
Nováček:
Tak jsem koukl na http://www.turo.sk, kde jsem našel všechny potřebné informace.

O dalších firmách se dočtete ve třetím díle kolegy Lukáše.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.