Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: GIRA: Katalog inteligentní domovní techniky (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 28.05.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

GIRA: Katalog inteligentní domovní techniky


GIRA: Katalog inteligentní domovní techniky
Podívejme se na krátkou recenzi obřího katalogu. Obsahuje všechny prvky domovních vypínačů a zásuvek a domovní komunikace, včetně provedení systému KNX. Katalog svým obsahem jasně míří na cílovou skupinu dodavatelů elektroinstalací, kteří umí nabídnout svým klientů i něco nestandardního. Není ale určen pro všechny, existuje totiž pouze v anglické a německé verzi. Ovšem ti, pro které to není zásadní problém, získávají přes 800 stránek informací nejen o elegantních vypínačích.
Miroslav Minařík, ze dne: 28.05.2015


Katalog inteligentní domovní techniky nebude českým spotřebitelům moc známý. Není totiž v české mutaci, dodává se pouze v německé a anglické verzi. Dobře ho budou znát obchodníci a dodavatelé systémových instalací KNX. 

Pokud však patříte mezi ty, které ostatní považují za znalého řešení a produktů, pak by vám portfolio této značky nemělo uniknout.

Pro větší náhled klikněte!

Provedení katalogu

V tomto případě se jedná o jeden z obřích katalogů s více než 800 stránkami. Jde o německého výrobce, tudíž kvalita produktů a technické podpory spolu koresponduje. Opravdu pevný hřbet svazuje stránky z křídového papíru s barevným potiskem. Tento katalog je pravděpodobně určený do rukou i koncovým spotřebitelům, i když nejde pouze o designový přehled. Proto zde objevíme více vysvětlujícího textu než u katalogu určeného pro znalé techniky.

Na otevřené straně publikace jsou výseky dle jednotlivých kapitol pro rychlejší nalistování. V jednotlivých detailech nalezneme základní popis produktu a jeho funkcí. Nechybí samozřejmě fotografie a následuje tabulka technických dat. Co je opravdu příjemné, je přítomný QR kód. Pokud mě zajímá konkrétní přístroj, vytáhnu Iphone z kapsy, načtu QR kód a vidím vše, co potřebuji znát.


Pro větší náhled klikněte!

Co v katalogu nalezneme
Zjednodušeně napsáno, je zde celá produkce GIRY. Výčet je opravdu rozsáhlý, a proto se omezím pouze na hlavní oblasti:

Podrobnosti, které jsou společné pro více produktových řad, jako jsou schémata zapojení, nalezneme na konci katalogu.


Pro větší náhled klikněte!

Můj závěr
Tento katalog osloví v první řadě ty, kteří oželí český jazyk a umí pracovat s německou nebo anglickou verzí. Určený je pro projektanty, systémové integrátory či dodavatele řešení a designu, a pochopitelně také pro obchodníky. Ti si s cizími jazyky vždy poradí a takový katalog je zásadním klíčem. GIRA nepatří mezi standardní sortiment na policích velkoobchodů, což ovšem může být velice dobrou obchodní příležitostí pro všechny dodavatele elektroinstalací.

POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si o aktuální papírový katalog
domovních systému GIRA zažádat

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.