Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

GHV: BEHA AMPROBE 2100 - Delta


Document Actions
GHV: BEHA AMPROBE 2100 - Delta
Na českém trhu se objevil měřicí přístroj BEHA AMPROBE 2100-Delta. Co u modelu 2100 Delta překvapí? K jakému měření je konstruován? Měření stejnosměrných proudů tento přístroj sice neumožňuje, ovšem jeho využití je i tak velice velké. Je určený pro elektrikáře, údržbáře, revizní techniky, kohokoliv, kdo potřebuje měřit proudy do rozsahu 200A AC a napětí do 1kV AC a 1500V DC. Pro ty, kdo hledají novou zkoušečku do brašny a nechtějí s sebou tahat více přístrojů zároveň, je to univerzální multifunkční přístroj. V této krátké videoreportáži uvidíte kompletní představení nového pomocníka ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 6.05.2021




Na trhu se objevil nový přístroj v kombinaci zkoušečky napětí a multimetru od společnosti Amprobe 2100 Delta, který si dnes představíme.




Jan Kančo GHV Trading, spol. s r. o.

Tento přístroj je určený ke zkouškám beznapěťového stavu, tak jako je klasická certifikovaná zkoušečka určená a zároveň kombinuje funkce klešťového multimetru a bezkontaktní zkoušečky napětí. Aktuálně v tomto provedení kombinace tří přístrojů je to jediný přístroj výrobce i na trhu.

Pojďme se podívat na to co je u modelu 2100 Delta nového.
Jan Kančo GHV Trading, spol. s r. o.
Oproti stávajícím modelům ať už konkurenčním či modelům z vlastní stáje, je specifický v tom, že je uvnitř integrovaná speciální certifikovaná zkoušečka podle normy ČSN 61243 a klešťový multimetr. Žádný takový přístroj na trhu momentálně není.

Přístroj osloví také designem, který jde ruku v ruce s jednotlivými funkcemi.
Jan Kančo GHV Trading, spol. s r. o.
Zkoušečka jako taková má na vrchní straně výřez, který slouží pro měření proudu až 200A střídavých. Ze zadní strany je vybavena hroty, které slouží stejně jako u klasické zkoušečky, k testování beznapěťového stavu, pro sledování sledu fází, pro měření propojení a všech běžných funkcí, které u klasické zkoušečky napětí najdete. Tzn. v závislosti na použití, buď vodič, který měřím, vložím do kleští nahoře a změřím proud, popřípadě použiji hroty pro měření dotykových veličin. Zkoušečka má na displeji víceřádkový indikátor, jakou funkci mám momentálně zapnutou, tzn. pomocí jednoho tlačítka pod displejem přepínám funkci, kterou aktuálně používám, ať je to měření proudu, napětí, propojení, sled fází atd. mám přesnou kontrolu, jaká fuknce je na zařízení používána.

Jen doplníme, že měření stejnosměrných proudů tento přístroj neumožňuje. Pojďme se ovšem podívat, kdo přístroj využije.
Jan Kančo GHV Trading, spol. s r. o.
Tento přístroj je určený pro elektrikáře, údržbáře, revizní techniky, kdokoliv kdo potřebuje měřit proudy do rozsahu 200A střídavě a napětí do 1000V střídavě a 1500V stejnosměrně. Pro ty, kdo hledají novou zkoušečku do brašny a nechtějí s sebou tahat více přístrojů zároveň, je to univerzální multifunkční přístroj.

A co bezpečnost?
Jan Kančo GHV Trading, spol. s r. o.
Přístroj je certifikován v nejvyšší bezpečnostní kategorii CAT IV, on chrání uživatele před vnějšími vlivy elektrozařízení a částečně i před chybami uživatele. Dá se říct, že nejčastějším špatným měřením než poškozením přístroje, že se uživatelé snaží měřit proud na třívodičovém kabelu, kde jsou fáze, N i ochranný vodič PE současně, což samozřejmě není možné. Fáze musí být oddělené, ale co se týče bezpečnosti měření, tak by mělo být pro uživatele velmi snadné s ním manipulovat a nemělo by být snadné ho poškodit.
De facto v základním balení je už skoro všechno co běžný uživatel potřebuje, kromě běžných adaptérů na hroty adaptérů krytí hrotů při měření ve stísněných prostorech, je součástí i základní pouzdro, co se k tomu pak dá dokoupit i klasické pouzdro, ale uživatel dostane to, co k měření potřebuje už v základním vybavení.

Srovnejme model s nejbližšími konkurenty..
Nejbližším konkurentem je ze stejné stáje od skupiny Fluke, protože firma Amprobe do skupiny Fluke patří, je řada T5 a T6 od amerického výrobce Fluke. Řada T6 je na tom velmi podobně, co se týče měřících metrů, tzn. 200A, 1000V, ale nemá funkci certifikované zkoušečky, ale jako jediný přístroj na trhu aktuálně umí měřit bezkontaktně napětí, tzn., že já se nemusím dotýkat metalické části zařízení, ale mohu pomocí funkce fieldsense změřit napětí jen tím, že vložím vodič do čelisťové části. Tento přístroj je spíše multimetr než zkoušečka, a je pro ty, kteří chtějí napětí měřit bezkontaktně. Tím je specifický a přímá konkurence Amprobu. Z této řady 2100 obsahuje více modelů, ale nejsou kombinací klešťového přístroje a zkoušečky, jsou vyloženě zkoušečkami podle normy. Mají některé funkce, které uživatel určitě ocení. Např. zátěž, kdy zkoušečka v té chvíli funguje jako vadaska a umožňí mi rozlišit mezi tvrdým a indukovaným napětím + funkce pro sled fází atd. ale je to trošku jiná kategorie, i když má stejné označení řady alfa, beta, gama a 2100 řada, tak trošku vybočuje z řady jako takové.

Datový list ke stažení zde!


Pokud vás přístroj v kombinaci zkoušečky napětí a multimetru od společnosti Amprobe zaujal,
získat ho můžete ve správných velkoobchodech
nebo u společnosti GHV Trading,
kde vám zároveň poradí s výběrem vhodného měřicího přístroje a odpoví na technické dotazy. www.ghvtrading.cz

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 11)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

GHV Trading, spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Profesionální provedení v kompaktním odolném pouzdru, snadné intuitivní ovládání, rychlé a efektivní měření, přístroj vhodný pro experty i méně zkušené uživatele. Jaké jsou tedy měřicí funkce nového přístroje? Více informací čtěte zde ...
Pracujete s měřicími přístroji? Zajímá vás, jaká je historie vývoje těchto přístrojů a jak dříve vypadaly? Podívejte se na srovnávací obrázky původních přístrojů a přístrojů současných ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933