Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: FRONIUS: Nové beztransformátorové fotovoltaické střídače (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 1.02.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

FRONIUS: Nové beztransformátorové fotovoltaické střídače


FRONIUS: Nové beztransformátorové fotovoltaické střídače
Na 4.ČFVK v Brně nám byly představeny nové beztransformátorové FV střídače společnosti FRONIUS. Tato řada IG TL zahrnuje všechny výhody koncepce beztransformátorového střídače spolu s přínosnými inovacemi od výrobce ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 1.02.2010

Fronius IG TL 4.0/5.0 jsou první beztransformátorové střídače společnosti Fronius. Tyto střídače je u distributorů možné poptávat již nyní, ve větším množství ale budou dostupné od dubna 2010. Udělejte si o nich již teď představu z našeho článku a videospotu ...

Kvalitní hliníkové provedení s IP55 umožňuje montáž i ve venkovních prostorách. Připojovací a výkonová část jsou instalovány odděleně. Tím se předchází přenastavování konfigurace a opětovné instalaci kabelů v případě servisního zásahu. Toto řešení znamená velkou časovou úsporu.

Střídače IG TL mají sériovou kontrolu systému. Funkce Status Manažer zajistí detekci vadné větve, detailní stavové kódy, přímý signálový kontakt a dokáže sledovat proud až 6ti větví. V případě závady pak dojde k vyslání detailní stavové zprávy na podsvícený displej, který zobrazuje informace nezávisle na tom, zda je střídač v provozu a umožňuje tak kdykoliv přístup k datům. Závadu lze signalizovat i spínaným kontaktem (světelný, zvukový signál).

Střídače IG TL pracují s top evropskou účinnosti 97,3%, která je na trhu unikátní.

Tyto střídače mohou být rozšířeny pomocí integrovaného rozhraní SolarNet. Snadno přístupný DATCOM slot, nacházející se ve spodní části střídače, umožňuje připojení USB flash paměti a rozšiřujících komponentů DATCOM.

FRONIUS IG TL   4.0/5.0
Základní údaje:
Provedení,třída krytí - hliníkový plašť, IP55
Koncept střídače - beztransformátorový
Chlazení - regulované chlazení
DC nominální vstup - 4110W / 4750W
DC max. výkon - 4110W / 5150W
AC jmenovitý výkon - 4000W / 4600W
Max. vstupní napětí - 850V (1000W/m²,-10°C)
Max. vstupní proud - 11.75A / 14,7A
Účinnost MPP - 99.9%
Rozsah napětí MPP - 350 - 700V
Zabezpečení:
Měření izolace - univerzální kontrola chybného proudu
Chování při přetížení - posunutí bodu, omezení výkonu
DC odpojovač - integrovaný
Rozhraní:
1xslot USB A, 2xRJ45, signální výstup (relé)

Shrnutí závěrem...
Provedení střídačů usnadňuje montáž a servisování. Systém sledování a hlášení chyb, zajišťuje plynulý chod zařízení. Povedené využití běžných USB flash pamětí pro snadné monitorování systému a aktualizaci software.  To vše je koncipováno s viditelným úsilím o nerušený a spolehlivý provoz, za účelem maximální výtěžnosti, což je klíčový faktor pro uživatele.

Více informací si můžete pohodlně objednat níže přiloženým formulářem!

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.