Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Frekvenční měniče společnosti Vacon (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 16.02.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Frekvenční měniče společnosti Vacon


Frekvenční měniče společnosti Vacon
Na téma frekvenční měniče jsme na AMPERu 2014 hovořili s odborníky Danielem Otáhalem a Janem Gřundělem ze společnosti Vacon. Tato společnost se zaměřuje výhradně na frekvenční měniče. Díky tomu disponuje týmem odborníků na tuto oblast a navíc jedním z nejširších portfolií na trhu, které se pohybuje od provedení 200W až po 5,3MW. Jaké jsou hlavní cílové skupiny společnosti a do jakých oborů primárně dodává?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 16.02.2015


Na AMPERu 2014 společnost oficiálně uvedla nový produkt - Vacon NXP System Drive. Tento systémový frekvenční měnič je vhodný zejména pro náročná odvětví, jako je zpracování celulózy a papíru, kovodělný průmysl a lodní strojírenství, kde je vyžadován nepřetržitý provoz a nezbývá moc času na údržbu. Toto standardizované řešení rovněž umožňuje systémovým integrátorům ušetřit na nákladech a čase, které mohou věnovat jiným souvisejícím oblastem působnosti. Co o měniči prozradil Jan Gřunděl?


Krátce o společnosti Vacon
Společnost Vacon se zaměřila výhradně na vývoj, výrobu a prodej frekvenčních měničů a na poskytování produktů s co nejdelším životním cyklem. Frekvenční měniče od této společnosti nabízí optimální řízení procesů a energetickou úspornost pro elektromotory. Měniče Vacon sehrávají také důležitou roli v případě, že je energie vyráběna z obnovitelných zdrojů. V roce 2012 tržby společnosti Vacon dosáhly 388,4 milionů € a společnost zaměstnávala po celém světě přibližně 1.500 lidí.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.