Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

For Arch 2008: Více vystavovatelů i návštěvníků


Document Actions
For Arch 2008: Více vystavovatelů i návštěvníků
Koncem září se v pražských Letňanech konal již 19. ročník mezinárodního veletrhu For Arch. Kolik vystavovatelů se zúčastnilo, jaká byla návštěvnost, co všechno bylo k vidění a další informace si můžete přečíst zde ...
Komerční sdělení, ze dne: 1.10.2008
reklama

FOR ARCH 2008: Více vystavovatelů i návštěvníků

Rozsáhlejší výstavní plocha, větší počet vystavovatelů, vyšší zahraniční účast i počet návštěvníků, taková je bilance letošního mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH, který se konal ve dnech 23. – 27. září v Pražském veletržním areálu Letňany.

19. ročníku mezinárodního veletrhu FOR ARCH se zúčastnilo na 1039 vystavovatelů včetně spoluvystavovatelů na výstavní ploše o rozloze větší než 25 000m2. Po sečtení placených vstupenek je již nyní zřejmé, že branami Pražského veletžního areálu Letňany prošlo na veletrh o 12% více návštěvníků než v loňském roce. Ke zvýšenému zájmu laické i odborné veřejnosti o stavební veletrh FOR ARCH bezesporu přispěla i lepší dopravní dostupnost. Letos poprvé totiž mohli návštěvníci na veletrh dojet metrem. Z výzkumu pořádající společnosti ABF také vyplynulo, že letos strávili návštěvníci na veletrhu více času než v předchozích letech. Zatímco dříve strávil návštěvník průměrně na veletrhu tři hodiny, v roce 2008 to bylo o hodinu až dvě více.

Rekordní bylo letos na veletrhu i zahraniční zastoupení. Vystavovatelé na FOR ARCH zavítali z dvaceti zemí světa, a to konkrétně z Belgie, Běloruska, Bulharska, Česká republiky, Číny, Dánska, Estonska, Finska, Chorvatska, Maďarska, Německa, Nizozemí, Polska, Rakouska, Ruska, Slovenska, Španělska, Švédska, Turecka a Ukrajiny. Na veletrhu byla představena celá řada novinek a zajímavých expozic, do jejichž stavby a návrhu vystavovatelé investovali i více finančních prostředků. Vystavovatelé si totiž dobře uvědomují, že pouhá účast na veletrhu nestačí a že bez kvalitně architektonicky navrženého stánku se neobejdou. Atypické a originální expozice jsou totiž ukázkou výjimečnosti společnosti a také jedinou možností, jak na veletrhu nesplynout s konkurencí.

V areálu výstaviště v Letňanech našli návštěvníci vše, co souvisí se stavebnictvím – od prezentace špičkových technologií, přes stavební materiály a stroje, až po vybavení interiérů. Interiérům byla dokonce věnována samostatná mobilní hala 8. Návštěvníci tak dostali ucelený přehled o celé oblasti stavebnictví. Souběžně s veletrhem FOR ARCH probíhaly na výstavišti i další doprovodné veletrhy – 4. veletrh investičních příležitostí a realit FOR INVEST, 3. veletrh progresivního stavění ze dřeva FOR WOOD a 1. veletrh elektrotechniky, osvětlovací techniky a zabezpečovacích systémů FOR ELEKTRO.

Veletrh FOR ARCH lákal svou nomenklaturou nejen odborníky z oblasti stavebnictví, ale také osoby veřejně činné. Veletrh navštívil například předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Miloslav Vlček, který se zároveň postaral o jeho oficiální zahájení. Mezi dalšími významnými hosty, kteří se stavebního veletrhu zúčastnily, se objevil Jiří Koliba, náměstek ministra průmyslu a obchodu ČR, Václav Jehlička, ministr kultury ČR, Václav Havlíček, rektor ČVUT, David Kolínský, místostarosta městské části Praha – Letňany, Pavel Křeček, předseda ČKAIT, Svatopluk Zídek, prezident ČSSI nebo Bohuslav Štancl, obchodně – technický ředitel Svazu podnikatelů ve stavebnictví.

Pořadatelé veletrhu věří, že nadcházející jubilejní 20. ročník bude stejně jako ten letošní nejen místem setkání odborníků z oblasti stavebnictví, ale i přehlídkou moderních technologií a trendů. Uzávěrka přihlášek za zvýhodněné ceny na FOR ARCH 2009, který se uskuteční ve dnech 22. – 26. září, je 31.12. 2008.

 
 

 



FIREMNÍ TIPY
Umíte odpovědět? Vysvětlete, proč musíme elektrické stroje chladit a co by se stalo, kdybychom je nechladili. Popište rozdíly mezi chlazením vzduchem a chlazením kapalinou. Vysvětlete, jak teplo putuje elektrickým strojem a jak nám tepelný okruh pomáhá toto teplo správně odvést. Co přesně znamená ventilace v kontextu elektrických strojů? Jaký je rozdíl mezi ...
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933