Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: FCC Public: Vyšel časopis SVĚTLO 6/2012 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 3.12.2012
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

FCC Public: Vyšel časopis SVĚTLO 6/2012


FCC Public: Vyšel časopis SVĚTLO 6/2012
V životě často toužíme, aby čas plynul rychleji nebo pomaleji. Rychleji v případech, kdy chceme být dospělí, očekáváme příjemné události nebo čekáme na zpožděný dopravní prostředek. Pomaleji, když trávíme krásnou dovolenou, odpočíváme po dobře vykonané práci nebo besedujeme s dobrými přáteli v příjemném prostředí a také když nás čeká něco nepěkného. Stroj času však zatím nemáme.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 3.12.2012


Stroj času 

V životě často toužíme, aby čas plynul rychleji nebo pomaleji. Rychleji v případech, kdy chceme být dospělí, očekáváme příjemné události nebo čekáme na zpožděný dopravní prostředek. Pomaleji, když trávíme krásnou dovolenou, odpočíváme po dobře vykonané práci nebo besedujeme s dobrými přáteli v příjemném prostředí a také když nás čeká něco nepěkného. Stroj času však zatím nemáme.

V našem pozemském životě je běh času neúprosný a jednosměrný. Od okamžiku zrození stárneme a jsme smířeni s tím, že podle statistik náš život skončí někdy kolem jeho průměrné hodnoty v dané populaci. Tento vesmírný zákon platí nejen pro biologické organismy, ale i pro věci, umělecká díla, státy, říše a snad i pro vesmír.
Časopis Světlo tímto číslem završuje patnáctý rok své existence. Založen byl díky dobré myšlence majitele vydavatelství FCC Public s cílem, aby přinášel lidem v naší zemi všestranné poznatky o světle. Tento na první pohled jednoduchý úkol při bližším zkoumání narazil na mnoho dílčích problémů.


Především, jaký by měl časopis být? Samozřejmě by měl být zajímavý, užitečný, nezávislý, objektivní atd. atd., aby si našel své čtenáře, autory, sponzory, zkrátka aby obstál. V dnešní době nasycené přemírou textů v novinách, časopisech a knihách, mluveného slova v rozhlase, na konferencích i obrazového zpravodajství v televizi a na internetu to není vůbec jednoduché. 

O čem by měl informovat? Přirozeně o vzniku a využívání přírodního i umělého světla, o světelných zdrojích, svítidlech, o vlivu světla na člověka, faunu i flóru, na vzhled i fyzikální vlastnosti materiálů a také o nových poznatcích ve světelné technice, o technických normách a doporučeních, o navrhování osvětlení a měření světelných parametrů osvětlovacích soustav, avšak rovněž o historii objevů, vynálezů a vývoji světelných zdrojů, svítidel, jejich příslušenství a světelnětechnických materiálů.

Odkud čerpat všechny naznačené informace? Od znalých lidí, odborníků, z literatury, z odborných konferencí, seminářů, kurzů, z veletrhů, výstav, z průmyslových provozů a nakonec i z mezinárodních odborných organizací, výzkumných zpráv a technických norem a předpisů.

Pouhý nástin možného obsahu a vlastností časopisu, zdrojů poznatků a způsobů jejich získávání nutně vede k zamyšlení nad tím, jak to všechno co nejlépe zvládnout a obsáhnout. Na tomto místě je třeba přiznat, že při omezené kapacitě redakce je třeba spoléhat na techniky firem, členy redakční rady, na externí autory, na vysoké školy a na fanoušky oboru. Těm všem nabízíme prostor a spolupráci, která jistě přináší společný užitek. 

Jak se daří časopisu v době jeho patnáctin, mohou posoudit všichni stálí čtenáři papírového vydání i ti příležitostní prohlížející publikované články na www.svetlo.info.
Vážení čtenáři, spolupracovníci, autoři a inzerenti, zachovejte nám přízeň a prožijte krásné Vánoce.

Redakce časopisu Světlo

Obsah

Činnost odborných organizací


Aktuality


Světelnětechnická zařízení


Architekturní a scénické osvětlení


Normy, předpisy a doporučení


Názory a zkušenosti


Osvětlení interiérů


Trh, obchod, podnikání


Pro osvěžení paměti


Svítidla a světelné přístroje


Veletrhy a výstavy


Příslušenství osvětlovacích soustav


Měření a výpočty



Cena časopisu je 52Kč, předplatné na rok 2012 je 312Kč vč. DPH.

Celoroční předplatné si můžete objednat níže uvedeným formulářem!

 

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
FCC PUBLIC s.r.o. - Pod vodárenskou věží 1143/4, Praha 8 - 296 583 011 - public@fccgroup.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.