Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: FCC Public: Seminář Perspektivy automatizace III (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 19.04.2013
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

FCC Public: Seminář Perspektivy automatizace III


FCC Public: Seminář Perspektivy automatizace III
Dne 20. 3. 2013 uspořádalo nakladatelství FCC Public seminář Perspektivy automatizace III, zaměřený tentokrát na přenos výsledků výzkumu a vývoje do praxe. Seminář se konal ve spolupráci s VŠB-TU Ostrava, RFID Lab, Českomoravskou společností pro automatizaci, Českomoravskou elektrotechnickou asociací ELA, veletržními správami Terinvest a Veletrhy Brno.
Komerční sdělení, ze dne: 19.04.2013


Po úvodu šéfredaktora časopisu Automa Petra Bartošíka se ujal slova Vladimír Kebo z VŠB-TU Ostrava, který představil činnost Technologické agentury ČR a obsah, podmínky a výsledky jednotlivých programů podpory zavádění výsledků výzkumu a vývoje do průmyslové praxe. O možnostech uplatnění RFID a konceptu rozšířené reality promluvil a s aktuálními projekty RFID Lab účastníky seznámil Filip Beneš z VŠB TU. Následovala přednáška Vladislava Zvelebila ze společnosti Codeware, s. r. o, v níž byl popsán projekt využití RFID ve skladovém hospodářství na klinice estetické chirurgie.



Po přestávce zazněla přednáška představující systém Zenon 7, který efektivně integruje a ergonomicky vizualizuje firemní procesy v jednotném prostředí. Přednášeli David Prokop ze společnosti KCT Data, s.r.o., a David Víšek z Prozesstechnik Kropf, s. r. o. Petr Palatka ze společnosti Neovision, s. r. o., představil vývoj, vlastnosti a použití inspekčního robotu Jetty pro čištění vzduchotechnických potrubí, který společnost vyvinula ve spolupráci s výzkumnými pracovišti. Projekt vývoje robotického systému pro měření způsobilosti výrobního procesu, jeho současný stav a další plány pro jeho pokračování představil Otto Havle ze společnosti FCC Průmyslové systémy, s. r. o. Na závěr semináře pak Leoš Hons představil cíle a aktivity občanského sdružení MES centrum.

Posluchači semináře, kterých se bohužel nesešlo tolik, kolik by si organizátoři semináře přáli, ocenili vysokou odbornou úroveň jednotlivých příspěvků i zajímavou celkovou skladbu programu. Stránku semináře s většinou prezentací ke stažení a naleznete ZDE.



Pořadatel: FCC PUBLIC, s.r.o.
Ve spolupráci: Terinvest spol. s. r. o., VŠB-TU Ostrava, RFID LAB, Veletrhy Brno a. s.,
Za podpory: Českomoravská elektrotechnická asociace ELA, Českomoravská společnost pro automatizaci.
Partneři: Codeware s. r. o., Neovision s. r. o., FCC Průmyslové systémy s. r. o.,  KCT Data s. r. o., MES Centrum o. s.
Mediální partneři: Elektrika.tv, DPS elektronika od A do Z, Control Engineering, Průmysl a ekonomika, Pandatron, Orsec, HW server, MM Průmyslové spektrum, Technický týdeník, E-automatizace.

P.S.: Prolistujte si také zvláštní vydání časopisu Automa "Innovation in the Czech Republic" nebo navštivte květnový seminář Průmyslové právo v praxi!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
FCC PUBLIC s.r.o. - Pod vodárenskou věží 1143/4, Praha 8 - 296 583 011 - public@fccgroup.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.