Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: FCC Public: Energie pro budoucnost V – Energie v průmyslu chytře a efektivně (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 31.08.2011
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

FCC Public: Energie pro budoucnost V – Energie v průmyslu chytře a efektivně


FCC Public: Energie pro budoucnost V – Energie v průmyslu chytře a efektivně
Efektivní využívání energie je horkým tématem dnešní doby. Základní důvody jsou dva: ohledy k životnímu prostředí a rostoucí ceny energie. Konference Energie v průmyslu – chytře a efektivně z cyklu konferencí Energie pro budoucnost se bude zabývat výrobou energie z obnovitelných zdrojů, inteligentními systémy distribuce a řízení spotřeby energie v průmyslu a jejím efektivním využíváním. Více o konferenci zde ...
Komerční sdělení, ze dne: 31.08.2011

Efektivní využívání energie je horkým tématem dnešní doby. Základní důvody jsou dva: ohledy k životnímu prostředí a rostoucí ceny energie. Konference Energie v průmyslu – chytře a efektivně z cyklu konferencí Energie pro budoucnost se bude zabývat výrobou energie z obnovitelných zdrojů, inteligentními systémy distribuce a řízení spotřeby energie v průmyslu a jejím efektivním využíváním.
 

Vyzvané přednášky budou na témata:

  • Nová evropská směrnice o energetické účinnosti a její aplikace v českém prostředí; Evropský strategický plán pro energetické technologie (SET) – zklamaná očekávání? (Jiří Tůma, FEL ČVUT).
  • Možnosti úspor energie v průmyslu: úspory u stávajících technologií versus zcela nové, energeticky úsporné výrobní postupy, pasivní a aktivní energetický management, optimalizace výroby z hlediska spotřeby energie (Florian Gueldner, ARC Advisory Group; přednáška bude v angličtině se simultánním překladem do českého jazyka).

Další přednášky budou rozvíjet uvedená základní témata o příklady, jak chytře a efektivně vyrábět, distribuovat a využívat energii v průmyslu. Například Ing. Jaroslav Pawlas ze společnosti ELCOM bude mít přednášku na téma Provozování kogeneračních jednotek v průmyslových a distribučních sítích. Obsahem příspěvku budou zkušenosti s instalacemi kogeneračních jednotek různých výkonů spalujících důlní plyny, zejména z hlediska kvality elektřiny ve společném napájecím bodě a vlivu na rozvodná a kompenzační zařízení.

Programový výbor:

Konference je součástí doprovodného programu Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně

Registrace účastníků: klikněte zde

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
FCC PUBLIC s.r.o. - Pod vodárenskou věží 1143/4, Praha 8 - 296 583 011 - public@fccgroup.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.