Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Expozice PRAGOSMART – vše o chytrém bydlení na jednom místě! (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 3.05.2012
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Expozice PRAGOSMART – vše o chytrém bydlení na jednom místě!


Expozice PRAGOSMART – vše o chytrém bydlení na jednom místě!
Zajímají Vás nejnovější trendy v bydlení? Chcete, aby Váš domov byl bezpečnější, úspornější a pohodlnější? Pak přijměte pozvání na první ročník expozice Haidy PRAGOSMART 2012, který Vám přináší společnosti INCHEBA PRAHA a Insight Home. PRAGOSMART 2012 se bude konat na pražském Výstavišti v Holešovicích ve dnech 5. až 7. června 2012 a uskuteční se v rámci mezinárodního veletrhu PRAGOALARM/PRAGOSEC 2012.
Komerční sdělení, ze dne: 3.05.2012

 

Zajímají Vás nejnovější trendy v bydlení? Chcete, aby Váš domov byl bezpečnější, úspornější a pohodlnější? Pak přijměte pozvání na první ročník expozice Haidy PRAGOSMART 2012, který Vám přináší společnosti INCHEBA PRAHA a Insight Home. PRAGOSMART 2012 se bude konat na pražském Výstavišti v Holešovicích ve dnech 5. až 7. června 2012 a uskuteční se v rámci mezinárodního veletrhu PRAGOALARM/PRAGOSEC 2012.

"Tato expozice bude výhradně zaměřena na chytré bydlení. Jedná se o projekt, který má za cíl odbornou veřejnost seznámit s možnostmi ve všech oblastech chytrého bydlení – bezpečí, úspory, pohodlí, zábavy a ekologie. Kromě stánků významných dodavatelů inteligentních technologií bude na výstavě fungovat i Informační centrum, kde mohou návštěvníci získat informace o systémových řešeních navržených pro zvýšení bezpečnosti a komfortu bydlení v bytových domech," říká Lubor Dvořák, manažer veletrhu a dodává, že "součástí expozice bude také odborná konference PRAGOSMART – Chytré bydlení".

Jedná se o první expozici svého druhu v České republice, která se výhradně zaměřuje na oblast chytrého bydlení. Generálním partnerem je společnost Haidy a.s, partnery expozice jsou Eaton Corporation, Teco a.s, WAGO Elektro spol. s r.o. a AV Media a.s. Z vystavovatelů jmenujme ABB s.r.o, SIEMENS AG, WAGO Elektro spol. s r.o., HIGH TECH PARK, Insight Home, a.s. a další.

Světový leader v oblasti chytrých budov – americká společnost AMX si vybrala PRAGOSMART pro premiéru dvou zásadních produktů ve střední a východní Evropě. "Panely Modero X byly poprvé představeny na veletrhu InfoComm v Orlandu v červnu 2011 a v Evropě v lednu 2012 v Amsterdamu na ISE. Na expozici PRAGOSMART je představíme poprvé i české veřejnosti. Jako další novinku uvádíme na trh sérii digitálních maticových multimediálních přepínačů ENOVA DGX," říká Radko Mach, regionální manažer AMX pro střední a východní Evropu. Od prestižního časopisu Sound Vision Install získala společnost AMX 4. dubna 2012 nejvyšší ocenění SVI Awards 2012 za nejlepší systém domácí automatizace.

Jak panely AMX Moderato X Series, tak maticové přepínače AMX ENOVA, budou k vidění na stánku české společnosti Insight Home, která je Gold partnerem společnosti AMX. Jejich přednosti popisuje předseda představenstva společnosti Insight Home Jan Průcha: "Nová rodina panelů Moderato představuje největší dotykové panely v oblasti chytrého bydlení na trhu. Jejich úhlopříčka přes dvacet palců a rozlišení 1920 x 800 bodů umožňuje vizualizovat naprosto přehledně celý dům a umožňuje přímý přístup ke všem funkcím, které se dají nejen ovládat intuitivně pouhým dotykem, ale i gesty, podobně jako aplikace na iPadu. Maticové přepínače ENOVA přináší novou dimenzi do distribucí Full HD a Full HD 3D obrazu a zvuku té nejvyšší možné kvality."

V západních zemích Evropy je přibližně 40% nově budovaných nemovitostí připraveno na digitální domácnost. V České republice je to kolem 2%. Potenciál růstu tohoto segmentu trhu je minimálně desetinásobný. Přesvědčují nás o tom inovace v odvětvích, která již mají nebo budou mít vliv na naše domovy. iPhone a později především iPad nás naučily ovládat relativně složité aplikace naprosto jednoduše a intuitivně. Až tak, že to zvládne i malé dítě. Roste také obliba tzv. cloud služeb – vaše data nebudete mít již uložena na svém počítači či notebooku, ale budou v "oblaku" na internetu. Díky tomu k nim budou moci přistupovat různá zařízení – notebook, telefon, tablet, ale také auto nebo váš dům. Stále více výrobců domácích spotřebičů již umožňuje jejich řízení nadřazeným systémem a tak je dnes běžné, prostřednictvím iPadu, ovládat centrální vysavač, pračku se sušičkou, kávovar nebo troubu na chleba, které navíc budou navázány na "chytré sítě" tzv. Smart Grids. To jsou hlavní důvody, které vedly ke vzniku platformy PRAGOSMART, která by do budoucna měla přinášet ty největší novinky a řešení z oblasti domácí automatizace a díky doprovodnému programu prohlubovat povědomí o výhodách chytrého bydlení.

Zapište si proto do svých diářů termín 5. až 7. června – Výstaviště Holešovice.

Těšíme se na Vás!


Navštivte první veletrh chytrých domů!

 

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.