Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

ESTA: Katalog skříní


Document Actions
ESTA: Katalog skříní
ESTA, známá značka pohybující se v oblasti elektro skříní různých druhů, ať již jde o kabelové skříně, elektroměrové rozvaděče, rozpojovací skříně a spoustu dalších. Podívejme se krátce, co za zajímavosti nalezneme v tomto katalogu.
Karel Herma, ze dne: 24.01.2013
reklama

ESTA Ivančice, známý dodavatel a to nejen přípojkových skříní. Nebál bych se tvrdit téměř monopolní dodavatel. ještě za dob JME se jejich sortimentu prakticky neobjevovala skříň jiné značky, než ESTA.

Stručně o katalogu ...
Velmi jednoduchá a pěkná titulní strana upoutává pozornost již z dálky. Po otevření katalogu ihned narážíme na obsah, který stručně informuje o tom, co je možno se v katalogu dočíst. Po rychlém prolistování musím uznat, že barevnost tomuto vydání rozhodně nechybí, oproti jiným publikacím tohoto typu. Vraťme se k informacím, co se tedy dozvíme:

  • Značení kabelových skříní dle PNE 35 7040
  • Základní parametry skříní
  • Skříně pro venkovní vedení
  • Skříně přípojkové
  • Skříně rozpojovací
  • Skříně pro venkovní vedení, přípojkové a rozpojovací
  • Skříně elektroměrové
  • Skříně pro veřejné osvětlení
  • Skříně pro přepěťové ochrany
  • Skříně staveništní a zásuvkové rozvaděče
  • Skříně kombinované (elektro, plyn)
  • Skříně plynoměrové

 



Skříně pro venkovní vedení
Skříně jsou vyrobeny v celoplastovém provedení z termosetu a materiálu, který je odolný proti povětrnostním vlivům, vodě a UV záření. Materiál nepodléhá korozi, zachovává tvar, je nesnadno hořlavý kategorie B a samozhášivý. Barva skříní je šedá. Dodávají se v pilířovém provedení, na zazdění, do výklenku a na stěnu. Pokud je nutné tuto skříň montovat na stožár, je to možné pomocí držáků.

Tyto skříně jsou vhodné  pro jištění domovních přípojek, provedených kabelovým venkovním vedením v sítích NN. Maximální průřez vodičů může být 50mm2.

 



Skříně kombinované elektro-plyn
Plastové elektroměrové skříně v kombinaci s plynovými přípojkami jsou určeny zejména pro rodinné domy, rekreační chaty a podobné objekty. Do skříně lze umístit jednosazbové i dvousazbové měření spotřeby elektrické energie. Rozvaděč má nastavitelné držáky pro elektroměr a přijímač HDO. Dle typu jsou skříně určeny do 40, 60 a 80A.

 



Závěr:
Katalog má velice pěkné provedení a orientace v něm je velice snadná. Každý produkt je detailně popsán a jsou k němu uvedeny všechny potřebné informace. Každý, kdo pracuje na distribučních vedeních nn, určitě tento katalog přivítá ve své knihovně ...

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 17)
TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
V současné době platí povinnost nechat certifikovat každý rozvaděč, ať už se jedná o malou rozvodnici s jedním modulem nebo velký průmyslový rozvaděč. Neustálým bodem diskuzí mezi odbornou veřejností je pak spor o této povinnosti u malých domovních rozvaděčů, které se prakticky skládají z již certifikovaných komponentů. Přeptali jsme se tedy přímo konkrétních řemeslníků, jaký je jejich názor ...
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933