Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: EST: MINIVENT M1 - nejsilnější, nejtišší a nejúspornější větrání (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 13.01.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

EST: MINIVENT M1 - nejsilnější, nejtišší a nejúspornější větrání


EST: MINIVENT M1 - nejsilnější, nejtišší a nejúspornější větrání
Na nedávno proběhlé výstavě Elektrofest v Plzni nás na stánku společnosti EST zaujal zajímavý ventilátor MiniVent M1 od německé společnosti HELIOS. Jde o miniventilátor, který získal již několik ocenění za design a má oproti ostatním produktům své kategorie několik předností. ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 13.01.2010

Helios MiniVent M1 je miniventilátor určený k větrání malých místností. Jeho design zapůsobí jednoduchou nevtíravou elegancí a dle výrobce má model M1 oproti ostatním produktům své kategorie několik podstatných předností:

Praktické provedení
U těchto modelů proudí vzduch do vnitřku objektu ze všech stran. Uzavřený přední panel elegantně zakrývá rušivou oblast nečistot, která bývá u stávajících čelních ventilátorů odkrytá. Rozměrný prostor pro kabeláž po celém obvodu, možnost libovolného natočení pouzdra a bezšroubové svorky usnadňuje elektrické připojení.
Modely M1 odpovídají standardu DIN VDE 0100-701/A1, takže je lze bez obav používat v zóně 1 (prostor se zvýšenou vlhkostí). Možnost instalace je univerzální, lze je instalovat do stěn a stropů v libovolné poloze nebo i přímo do rohů.

Inteligentní elektronika
Program M1 nabízí intervalový provoz, provoz s doběhem, čidlo přítomnosti pro bezbariérové místnosti nebo ovládání závislé na vlhkosti. Což je způsob, jak vyřešit problémy s plísní: M1/100F reaguje na časový průběh nárůstu vlhkosti. Jestliže prudce vzroste, např. v důsledku sprchování, zahájí ventilátor provoz ještě před dosažením nastavené prahové hodnoty.

Závěr
MiniVent M1 je velmi dobrou volbou pro ventilaci WC, koupelen a dalších malých místností s přípojkou ø 100mm v bytech, průmyslových a drobných provozech.

Další informace zde nejsou ...

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.