Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Eshop

K&V TIP#8: Červená chránička světlosti 40 milimetrů

  • 13.11.2018
K&V TIP#8: Červená chránička světlosti 40 milimetrů
Správné uložení vedení je jedním z důležitých úkonů při realizacích elektroinstalací. Pokud se ukládá kabel do země, pak dnes s největší pravděpodobností už uložení do pískového lože s cihlou nahoře nenaleznete. Hustota sítí uložených pod našimi nohami je stále hustší a o tom, že pracovat s pískem, cihlami je podstatně náročnější než s plastovými chráničkami. Navíc pokud jsou k tomu konstrukčně určeny. A víte, že chráničky vedení patří k elektroinstalačnímu materiálu, pro který je lepší nejezdit osobně?

K&V ELEKTRO #2 Pohled na e-shop B2B pro odborníky

  • 19.10.2018
K&V ELEKTRO #2 Pohled na e-shop B2B pro odborníky
B2B e-shop K&V ELEKTRO je určený pro odborníky, řemeslníky, montážní firmy působící v instalační elektrotechnice. Co je výhodou použití takové platformy? Jaké způsoby vyzvednutí materiálu jsou k dispozici? Proč je důležitá registrace odběratele? Jak se na portále vyhledávají položky? Prohledávat obsahový katalog lze on-line z prostředí, které si sami určíte za pohodlné a v době, která je pro vás důležitá. A co když některou položku systém nebude znát? Tentokrát jsme kameru namířili na specialisty na Smíchově ...

K&V ELEKTRO Pohled První #1

  • 14.09.2018
K&V ELEKTRO Pohled První #1
Podívali jsme se zblízka na pozadí velkoobchodu K&V ELEKTRO. S kamerou jsme prošli administrativní oddělení, sklady i logistiku. Provázeli nás ti, kteří o vnitřních operacích ví opravdu hodně. Nemáme však zaměřeno na obchodní procesy kamenných poboček, ale na elektronické nakupování. Tato značka, jako jedna z mála v Česku, to myslí s e-shopy opravdu vážně. Spustit internetovou aplikaci pro prodej zboží totiž není zdaleka všechno, to jste ostatně sami potvrdili. Sledujte postřehy se značkou K&V ELEKTRO na internetu ...

Co vše víme o e-shopech v české elektrotechnice?

  • 22.12.2017
Co vše víme o e-shopech v české elektrotechnice?
Je nakupování v e-shopu odlišné způsobům, které známe z dosavadní praxe? Jak nakupovat a nesplét se? Jak se nenechat ošidit? Podle čeho se rozhodovat při výběru elektronického dodavatele? Připravujeme podrobný seriál o možnostech elektronického nakupování v instalační elektrotechnice. V tomto krátkém článku chceme ukázat, o čem bude a proč vás to má zajímat. A kdo bude v seriálu hovořit? Objektiv zaostříme na ty, kdo mají co užitečného sdělit k tématu ...

SCHRACK Technik přichází s responsivním webem svého e-shopu!

  • 20.11.2017
SCHRACK Technik přichází s responsivním webem svého e-shopu!
Aniž si to někdo připouští, blíží se souboj elektronického obchodování i na poli instalační elektrotechniky. Nemít u elektronického obchodu responsivní, obrazovce zařízení přizpůsobitelný design, bude pro internetového obchodníka brzy konec. Ale pozor! Provozovatel e-shopu responzivní web mít může, ale bez správného obsahu dopadne také neúspěšně. Tak jak tedy? Jaký je ten správný recept na rozmístění nákupních a informačních nástrojů, aby to k něčemu bylo?

LAPP: Online nástroje pro rychlý výběr kabelů

  • 13.11.2017
LAPP: Online nástroje pro rychlý výběr kabelů
Při živém vysílání na Strojírenském veletrhu 2017 jsme se sešli se zástupcem společnosti LAPP KABEL a hovořili jsme na téma online nástroje pro rychlý výběr kabelů. Rychlý výběr, ale také správný výběr. Víme, že LAPP KABEL má poměrně široké portfolio kabelů a příslušenství. Vy jste prezentovali už loni a předloni různé online nástroje. Jak se v tom vyznat?

ELKO EP: Jsem hezčí, rychlejší, umím inspirovat – jsem nový e-shop ELKO EP

  • 9.03.2016
ELKO EP: Jsem hezčí, rychlejší, umím inspirovat – jsem nový e-shop ELKO EP
Rozvoj produktů je neodmyslitelně spojen s rozvojem obchodu. Anebo také naopak. Kdyby nebyl prodej, nebyl by produkt. Firmě ELKO EP rostou pobočky i zákazníci jako houby po dešti a přímou úměrou roste komunikace a nákup přes e-shop. Nový elektronický obchod ELKO EP upoutá už na první pohled – nový vzhled s aktualitami najdete hned na hlavní stránce. Propracovanější je i způsob registrace zákazníků.

SCHRACK: Neviditelný pomocník Schrack Navigátor

  • 8.02.2016
SCHRACK: Neviditelný pomocník Schrack Navigátor
Hledáte v e-shopu Schrack Technik produkt podle konkrétního požadavku, rozměru či typu? Využijte funkci Schrack Navigátora, která je integrována do přehledného výběrového menu dle jednotlivých kritérií. Ukáže vám vždy vhodné řešení právě pro vás. Schrack Navigátorovi se říká neviditelný, protože je jeho funkce na stránkách e-shopu skrytá. Kde ho najdete?

LAPP KABEL: Co získáte v novém e-shopu

  • 31.08.2015
LAPP KABEL: Co získáte v novém e-shopu
Čtyřicet tisíc výrobků společnosti Lapp Kabel můžete od začátku letošního roku nakoupit i online přes nový e-shop. E-shop je propojený s online katalogem, který zákazníkům poskytuje dostatek technických informací. Jednotlivé položky je přitom možné jednoduše najít pomocí vyhledávače. Zajímavosti a výhody e-shopu nám na AMPERu 2015 představili zástupci Lapp Kabelu Pavla Polková a Bohumír Haleš.

LAPP KABEL: Široká nabídka e-nástrojů a služeb v netradičním pojetí

  • 3.08.2015
LAPP KABEL: Široká nabídka e-nástrojů a služeb v netradičním pojetí
Společnost LAPP KABEL ukázala letos na 23. ročníku elektrotechnického veletrhu AMPER, že není jen dodavatelem kabelů a kabelového příslušenství či systémových řešení a konfekcionovaných energetických řetězů vyrobených na míru podle požadavků zákazníků. Disponuje totiž také velkou nabídkou služeb. Jedná se jak o zákaznický servis, tak o široké spektrum e-služeb a e-nástrojů.

Jaké jsou trendy ve velkoobchodním nakupování elektromateriálu

  • 8.06.2015
Jaké jsou trendy ve velkoobchodním nakupování elektromateriálu
Od revoluce prošlo velkoobchodní nakupování elektromateriálu bouřlivým vývojem. Těsně po revoluci byl obecně nedostatek zboží, naskladnit větší množství bylo zázrak. Výběr byl minimální a každá novinka se tak setkala s nadšeným ohlasem. Až postupně se začalo objevovat více výrobců i velkoobchodů a nabídka stoupala. Dnes musí velkoobchody o své zákazníky bojovat a nabídnout jim přidanou hodnotu. O současných trendech jsme na AMPERu 2015 hovořili s Davidem Šafaříkem ze společnosti Elfetex.

Elfetex představil nový B2B e-shop

  • 22.04.2015
Elfetex představil nový B2B e-shop
Katalog zboží, široký a propracovaný sortiment, maximum informací o jednotlivých položkách či možnost filtrování zboží podle důležitých parametrů. To vše slibuje B2B e-shop společnosti Elfetex, který nám na veletrhu AMPER 2015 představila marketingová a HR ředitelka společnosti Elfetex Barbora Raková. Podnikatelům také e-shop nabízí možnost vytvářet nabídky pro jejich koncové zákazníky v PDF formátu se svým logem. Nakoupit v něm ale mohou i samotní koncoví zákazníci.

Virtuální Eurovolt v Hodoníně 2014 fyzicky

  • 23.07.2014
Virtuální Eurovolt v Hodoníně 2014 fyzicky
Virtuální velkoobchod Eurovolt pořádal v Hodoníně opět odborný seminář pro své klienty. Ač se neuvažuje fyzická přítomnost virtuálního subjektu, tak Eurovolt pořádá firemní setkání opakovaně. Znáte elektronický obchod, který vás pozve na zajímavé přednášky a do vinného sklepa? Eurovolt hledá svou elektronickou cestu obchodu již několik let. Český elektrotechnický trh je hodně konzervativní. To ovšem není alibi pro to, zůstat "konzervou" také. To ostatně obecně platí pro všechny oblasti lidského počínání. Ukázkou toho, jak má e-shop opravdu fungovat, ...

Schrack se představuje v novém světle

  • 13.02.2014
Schrack se představuje v novém světle
Máte už plné zuby hledání toho správného materiálu, objíždění elektroobchodů a doobjednávání toho, co zrovna potřebujete? Rádi porovnáváte a hledáte zrovna tu správnou součástku? Máme pro vás dobrý tip jak si usnadnit svoji práci a mít přehled. Podívejte se blíže v tomto článku.

Testujte Na smetišti také!

  • 29.11.2013
Testujte Na smetišti také!
A je to tu! Druhého prosince Roman Bečka, autor prvního výprodejového serveru spouští betaverzi. Pokud vás zajímají položky elektroinstalačního materiálu, které se v určité době neprodaly a jsou cenově zvýhodněné, pak určitě zbystřete! Nespouští se ostrá verze, ale testovací, ke které budou nezbytní různí lidé na různých postech a místech republiky.
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933