Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

ESČ#4: Kdy se něco změní?


Document Actions
ESČ#4: Kdy se něco změní?
Jak to vypadá v časovém horizontu s novou legislativou? Jaký je vysněný plán a skutečná realita? To popisuje Radek Roušar, prezident ESČ ve své přednášce z Aktivu revizních techniků 2018. Víte, kdo byl na ministerstvu klíčovou osobou k očekávaným legislativním změnám? ... žádal jsem MPSV, jestli je materiál zpracován, jestli je z legislativního odboru dopracováno. Bylo mi odpovězeno, že se na tom zatím stále pracuje a finální verze ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 13.07.2018
reklama


Jak to vypadá v časovém horizontu s novou legislativou? Jaký je vysněný plán a jaká je skutečná realita? To popisuje Radek Roušar, prezident ESČ ve své přednášce z Aktivu revizních techniků 2018.



Textový přepis mluveného slova rozhovoru ...


Na podzim 2017 bylo připraveno a na radě vlády bylo prezentováno, že cílem je, aby nová legislativa v této oblasti platila od 1.1. 2019. Když jsem byl na poslední radě vlády, která se uskutečnila v březnu 2018, nebylo sděleno, že by tento termín by se měl nějak posouvat, ale v kuloárech se začalo mluvit o tom, že je to nereálné.

Dosavadní platné předpisy minimálně do konce roku budou platit tak, jak je teď známe. Co bude od 1. 1. 2019 je otazník, nicméně ani já nevidím reálné, aby zákony prošly tak hladce a rychle, že by platili od 1. 1. 2019. Jde i o to, že důležitá osoba na Ministerstvu práce a Sociálních věcí, doktor Vaňásek, který jakožto náměstek měl toto na starosti, k poslednímu březnu ze své pozice odešel. A do této chvíle není jeho pozice obsazena. Bylo řečeno, že do konce března legislativci to, co bylo zpracováno, že se na to podívají a upraví to po legislativní rovině.

Žádal jsem MPSV, jestli je materiál zpracován, jestli je z legislativního odboru dopracováno. Bylo mi odpovězeno, že se na tom zatím stále pracuje a finální verze zatím není. To, o čem budu mluvit, jsou věci, které byly dokončeny na podzim loňského roku a doposud Ministerstvo práce a Sociálních věcí toto nedodalo v žádné aktuálnější podobě.


Mnohým z nás je jasné, že reálné dokončení jakékoliv novelizace je přímo úměrné počtu zainteresovaných účastníků a počtu navazujících dokumentů. Abychom pochopili všechny okolnosti nám nezbývá, než celý proces opravdu pozorně sledovat.
Znovu připomenu, že v budoucnu celé, nezkrácené záznamy budete mít možnost získat jako odběratel pravidelných týdenních newsletterů portálu Elektrika.cz


 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 5)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

V50 Videoseriál o vyhlášce 50/1978 Sb.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933