Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

ERP systém pro elektrotechnický průmysl = HELIOS Orange edice iNUVIO


Document Actions
ERP systém pro elektrotechnický průmysl = HELIOS Orange edice iNUVIO
Elektrotechnická výroba se řadí mezi specifické obory podnikání, které vyžadují kvalitní ERP systémy se znalostí všech jednotlivých procesů. Znalosti výroby desek plošných spojů a zkušenosti s řízením procesů v informačním systému HELIOS přináší společnosti vlastní praktické zkušenosti, které následně předáváme dále našim zákazníkům. Mezi stěžejní požadavky v elektrotechnickém průmyslu se řadí především oblast technické přípravy výroby, která je často propojena s projektovými systémy CAD.
Komerční sdělení, ze dne: 17.10.2018
reklama



Elektrotechnická výroba se řadí mezi specifické obory podnikání, které vyžadují kvalitní ERP systémy se znalostí všech jednotlivých procesů. Společnost Gatema a.s., která sídlí v Boskovicích, se úzce zaměřuje nejen na implementaci kvalitních systémů HELIOS, které jsou nejrozšířenější v segmentu malých a středních firem v ČR, ale také sama v elektrotechnické branži působí. Naše znalosti výroby desek plošných spojů a zkušenosti s řízením procesů v informačním systému HELIOS přináší společnosti vlastní praktické zkušenosti, které následně předáváme dále našim zákazníkům.

Mezi naše významné zákazníky v elektrotechnickém oboru patří například Honeywell, spol. s r.o., AEV, spol. s r.o., CODACO ELEKTRONIC s.r.o. a mnoho dalších.






Mezi stěžejní požadavky v elektrotechnickém průmyslu se řadí především oblast technické přípravy výroby, která je často propojena s projektovými systémy CAD.  Propojení těchto systémů přináší nejen efektivní, ale i automatizovanou přípravu podkladů pro vlastní výrobu. Důležitou součástí je také sledování zásob, dostupnost materiálů a v neposlední řadě kapacitní řízení materiálových, lidských a strojních zdrojů. Další oblastí, kterou bezesporu řeší většina výrobních firem, je sledování postupu výroby, evidence odpracovaných časů a spotřebovaných materiálů, které lze sledovat prostřednictvím MES systému firmy Gatema a.s.

Neopomenutelnou oblastí jsou také logistické procesy, od automatického generování objednávek až po samostatné skladovací procesy, řešené v systému Gatema WMS, které je součástí ERP HELIOS. Toto řešení nabízí jednoduchou, přesnou a rychlou evidenci materiálů, polotovarů nebo hotových výrobků a v neposlední řadě řešení skladových pozic včetně navigace skladem pro zrychlení práce skladníků.



Technologický pokrok a zvyšující se požadavky našich klientů vyslyšel i autor systémů HELIOS společnost Asseco Solutions a.s. a od letošního roku jsme oficiálně představili novou edici oblíbeného informačního systému HELIOS Orange pod názvem HELIOS Orange edice iNUVIO.

Tato edice navazuje na dosavadní kvalitu systému HELIOS Orange, a navíc poskytuje uživatelům zcela nový a iNOVATIVNÍ přístup k důležitým datům. Kromě nového moderního vzhledu přináší celou řadu funkcionálních novinek a vylepšení, které uživateli zrychlí jeho každodenní práci. iNDIVIDUÁLNÍ prostředí systému si každý uživatel může upravit zcela dle svých potřeb a zvyklostí.



Další výhodou systému HELIOS Orange edice iNUVIO je, že disponuje plnohodnotným Business Intelligence řešením (BI), které dává svým uživatelům ucelený a efektivní přístup k práci s firemními daty, a poskytuje okamžitou podporu pro rozhodování a řízení firmy. Tento velice vyspělý a moderní systém tak přináší ucelené funkce pro všechny procesy ve společnosti, a to nejen pro elektrotechnický obor, ale i pro další odvětví výroby, logistiky a obchodu.



Více informací naleznete na webu
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Gatema a.s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933