Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ENIKA: Systém bezdrátového ovládání Poseidon (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 25.03.2013
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ENIKA: Systém bezdrátového ovládání Poseidon


ENIKA: Systém bezdrátového ovládání Poseidon
Moderní elektroinstalaci lze v dnešní době realizovat několika způsoby. Je možné zvolit některý ze sběrnicových systémů, což je z hlediska možností nejuniverzálnější řešení, ale na druhou stranu nejdražší. Případně klasickou drátovou instalací, která je nejlevnější. Nabízí však nejméně možností a v moderním domě se opravdu příliš neuplatní.
Martin Formánek, ze dne: 25.03.2013





POSEIDON - nová generace systému bezdrátového ovládání od společnosti ENIKA.CZ
Nároky kladené na elektroinstalaci v rodinných domech nebo komerčních budovách jsou v dnešní době daleko vyšší než v minulosti. Zejména v moderních domech přibyla spousta nových technologií a systémů řízení (zabezpečení, řízení vytápění, chlazení, atd.). Je žádoucí (z pohledu uživatelů objektu), aby o sobě všechny tyto systémy věděly a zajišťovaly pohodlí, komfort i úsporu při provozu. V neposlední řadě se hledí na rychlost instalace související s časovou a finanční náročností instalace a flexibilitu interiéru.


Moderní elektroinstalaci lze v dnešní době realizovat několika způsoby. Je možné zvolit některý ze sběrnicových systémů, což je z hlediska možností nejuniverzálnější řešení, ale na druhou stranu nejdražší. Případně klasickou drátovou instalací, která je nejlevnější. Nabízí však nejméně možností a v moderním domě se opravdu příliš neuplatní. Zlatá střední cesta je použití systému bezdrátové elektroinstalace, který v sobě snoubí některé vlastnosti inteligentních sběrnicových systémů, spolu s požadavky na flexibilitu interiéru a rychlost montáže. To vše za přijatelnou cenu.




Naše společnost bezesporu takové řešení nabízí díky systému POSEIDON. Kombinuje v sobě více jak 20letou zkušenost, kterou společnost s vývojem RF systému má, s posledními trendy na trhu instalační elektroniky. Systémem lze bezdrátově ovládat libovolné spotřebiče. Řídit spínání a stmívání osvětlení (i s možnou závislostí na detekci pohybu), pohon žaluzii, předokenních rolet a markýz. Zároveň umožňuje centrální funkce a návaznost na další systémy (EZS, EPS, atd.) i dálkovou správu přístrojů pro snadnější konfiguraci.




Systém POSEIDON se díky svým širokým možnostem uplatní ve většině budov. V rodinných domech, komerčních budovách či restauracích. Nabízí ideální řešení nejen při rekonstrukcích, ale i pro novostavby. Poskytuje maximální flexibilitu interiéru, rychlou a levnou montáž i úsporu při následném provozu díky senzorům přítomnosti a osvětlení. Značný potenciál skýtá bezdrátový systém POSEIDON též v průmyslových aplikacích, kde je podstatné zajištění spolehlivosti přenosu. Protokol umožňuje garantovaný přenos stavových veličin - přenos signálu HDO, distribuci signálu pro odpojení/připojení fotovoltaických elektráren nebo např. ovládání čerpadel ve vodárnách. Dálkově lze realizovat i signalizaci stavu různých technologií, indikaci poruchových stavů či hlídání maxima. Bezdrátová zařízení dokáží mezi sebou komunikovat na velké vzdálenosti (až 2km).


Výhody a zásadní vlastnosti systému:





Poprvé se nový systém oficiálně veřejnosti představil na Mezinárodním veletrhu AMPER 2013 na výstavišti v Brně. Konal se ve dnech 19.-22.3.2013. Další podrobnější informace o všech komponentech nového sytému Poseidon naleznete na našich webových stránkách www.enika.cz v sekci "Instalační elektronika" nebo nás můžete přímo kontaktovat.

Pro snadnější představu využití je společnost ENIKA.CZ schopná poskytnout ucelené řešení pro elektroinstalaci. Zákazník se dnes nemusí spokojit pouze s nákupem a dodávkou kvalitního výrobku. Důležitou součástí strategie naší společnosti je také poskytování návrhů projekce, kompletního poradenství a servisu. Důvěra v kvalitu výrobků je doložena poskytováním záruky 5 let na všechny přístroje systému Poseidon.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.