Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ENIKA: Přístroje pro měření elektrické energie a analýzu parametrů sítě (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 13.12.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ENIKA: Přístroje pro měření elektrické energie a analýzu parametrů sítě


ENIKA: Přístroje pro měření elektrické energie a analýzu parametrů sítě
V posledních letech se klade stále větší důraz na úspory energií a současně na bezproblémový chod výrobních linek a automatizovaných pracovišť. Současně s těmito požadavky se objevují nové a stále modernější prostředky pro realizaci těchto úloh ...
Martin Formánek, ze dne: 13.12.2010

 

V posledních letech se klade stále větší důraz na úspory energií a současně na bezproblémový chod výrobních linek a automatizovaných pracovišť. Současně s těmito požadavky se objevují nové a stále modernější prostředky pro realizaci těchto úloh. Již dávno nám nestačí pohled na poklidně se otáčející kotouč a stav počítadla elektromechanického elektroměru. Dnešní požadavky na elektroměry jsou stále náročnější a uživatelé chtějí z přístroje získat co nejpodrobnější informace o parametrech jednotlivých fázích, frekvenci, účiníku, minimech, maximech, dílčích odběrech, tarifních stavech a mnoho dalších. Tato situace se ale mírně obrací proti uživatelům, protože vybrat správný přístroj pro danou aplikaci není už tak úplně jednoduché.

V následující části naleznete stručný popis několika vybraných typických přístrojů a jejich možností, které vám mohou pomoci při výběru přístroje pro vaši potřebu.

Jednofázové elektroměry

EM10 DIN

EM11 DIN

Třífázové elektroměry

EM23 DIN

EM24 DIN

EM2172D

Analyzátor sítě

WM40 96

Měřič stejnosměrné energie

VMU-E / VMU-X

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.