Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Nová ENIKA na nové adrese! (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 4.02.2013
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Nová ENIKA na nové adrese!


Nová ENIKA na nové adrese!
Společnost ENIKA.CZ Nová Paka dokončila v září minulého roku (2012) stavbu nových výrobních, skladových a administrativních prostor. Na místě, přímo při slavnostním otevření budovy, jsme nemohli chybět. Jak tedy vypadá nová ENIKA?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 4.02.2013


Budova vyrostla v nově zřízené průmyslové oblasti Vlkov na okraji města Nová Paka. Je situována u hlavní komunikace č. 16 směr Trutnov, což výrazně zlepšilo její strategickou pozici z hlediska logistiky. Do nových prostor byly přemístěny jednotlivé provozy společnosti tj. výroba, sklad, vývoj a administrativa, které se dosud nacházely na různých místech Nové Paky. 

Budova je dvoupodlažní s celkovou zastavěnou plochou 3300m2, užitná podlahová plocha je 5330m2.

Celý koncept stavby je navržen s ohledem na maximální úspory při provozu. Objekt je řízen systémem inteligentní elektroinstalace obsahují takřka 400 komponentů.

Systém řídí od základních provozních funkcí, jako je ovládání svítidel na základě pohybu osob, až po ovládání vzduchotechnických jednotek, ovládání chlazení, spolupráci se systémem měření a regulace. Nedílnou součástí je také řízení clonění na základě časových a světelných parametrů a ovládání osvětlení na konstantní úroveň v závislosti na denním světle.



Pro minimalizaci výpadků prodeje a služeb zákazníkům je celý objekt 100% zálohován dieselovým generátorem o výkonu 110kW.

Pro osvětlení budovy jsou použity úsporné zářivky s regulací pomocí protokolu DALI a svítidla s technologií LED.

 

Změna se dotkla i firemního loga. Nový koncept vychází z původního loga s ohledem na tradici a historii firmy a zároveň symbolizuje pokrok ve vývoji nových technologií, rozvoji a fungování společnosti Enika.

 

Přejeme, aby se firmě ENIKA dařilo i v dalších letech a nová budova přinesla očekávané výsledky.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ENIKA spol. s r.o. - Vlkov 33, Nová Paka - +420493773311 - m.formanek@enika.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.