Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ENIKA: Nové pohybové spínače - PS1003 a PSBIC3 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 10.03.2014
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ENIKA: Nové pohybové spínače - PS1003 a PSBIC3


ENIKA: Nové pohybové spínače  -  PS1003 a PSBIC3
Novinkou výrobního programu společnosti ENIKA jsou pohybové spínače pro klasickou drátovou instalaci. Zúročují se v nich dlouholeté zkušenosti s vývojem a výrobou těchto zařízení včetně požadavků na moderní design a spínaný výkon všech druhů zátěží. V čem se liší oba typy? Kam můžeme pohybové spínače instalovat? Jak prakticky takový detektor pohybu funguje? Svými parametry dokážou snímače překvapit.
Martin Formánek, ze dne: 10.03.2014


Pohybová čidla slouží k bezdotykovému automatickému spínání spotřebičů, především svítidel. Infrapasivní senzor reaguje na teplo pohybujících se osob. Po narušení detekční oblasti se automaticky zapne připojené zařízení na předem nastavenou dobu. Nalezneme je v mnoha prostorech, kde je nutné zajistit časově omezené svícení při přítomnosti osob. Jsou to chodby, sklady, podesty nebo toalety.

Senzor PS1003 navazuje na legendární, rozšířené a oblíbené čidlo PS1000 s benefitem snadné montáže bez nutnosti stavebních otvorů či instalačních krabic. Jednoduchým designem s nízkou konstrukční výškou je vhodný do moderních interiérů.


Čidlo PS1003

Čidlo PSBIC3 je variantou pro vestavnou montáž s jednoduchou instalací např. do stropních podhledů při stejných funkčních a výkonových parametrech jako PS1003.


Čidlo PSBIC3


Díky velké oblasti snímání a montážní výšce až 8m nabízejí široké možnosti použití. Nastavovací prvky umožňují přizpůsobení konkrétním potřebám. Jedná se o nastavení světelné hladiny pro sepnutí a doby sepnutí (zpoždění vypnutí). Upravit je možná i citlivost pro vyloučení rušivých vlivů a náhodných sepnutí.

Vysoce výkonné relé umožňují spínání všech typů zátěží (svítidel). Mnohaleté zkušenosti a používání prověřených komponent jsou zárukou spolehlivosti a dlouholetého bezúdržbového provozu.


Schéma dosahu detektoru

TECHNICKÁ DATA
Napájení
Nastavení zpoždění
Nastavení vlivu okolního osvětlení Spínaný výkon
Krytí
Provozní teplota

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.