Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ENIKA: Bezdrátové stmívání svítidel (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 6.10.2014
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ENIKA: Bezdrátové stmívání svítidel


ENIKA: Bezdrátové stmívání svítidel
Na stmívání světel jsou kladeny stále vyšší požadavky, ať se jedná o navození atmosféry nebo vytvoření požadované scény. Jiné světlo je vhodné pro práci, odpočinek, sledování TV či promítání prezentací. Pro ovládání intenzity svítidel slouží zařízení obecně nazvané jako stmívače. Společnost Enika.cz nyní přichází s univerzálním přijímačem pro přímé řízení různých typů stmívatelných světelných zdrojů. Podrobnosti o této novince se dozvíte v tomto článku.
Komerční sdělení, ze dne: 6.10.2014



Společnost Enika.cz zabývající se mnoho let vývojem a výrobou bezdrátového ovládání nejen svítidel nabízí několik typů stmívačů. Standardy pro řízení svítivosti zároveň povyšuje o možnost dálkové ovládání v rámci systému Poseidon. Na velké množství světelných zdrojů mnoha výrobců, kde jednotlivé typy vykazují odlišnosti v chování, reaguje novinkou v podobě univerzálního přijímače pro přímé řízení stmívatelných světelných zdrojů.


P8 R D I

P8 R D I, P8 R D I/LED
Vestavný univerzální stmívač schopný ovládat téměř jakýkoliv světelný zdroj napájený 230V, včetně stmívatelných LED. Spínacím prvkem je tranzistor a využívá řízení sestupnou hranou. Mechanicky je uzpůsoben pro montáž do instalační krabice KU68 nebo jiných stísněných prostor.

V nabídce jsou dvě varianty dle rozsahu výkonů zátěží:

 

Možnosti zapojení P8 R D I


Stmívače pro řízení stmívatelných předřadníků

P8 R 01-10 N

Vestavné provedení např. do podhledů. Výstupní signál 1-10V pro řízení elektronických předřadníků. Umožňuje též napájení předřadníků do celkového příkonu až 1750VA. Přijímač lze použít také pro aplikace s vyžadující výstupní signál 0-10V.



P8 R DALI N
Vestavný přijímač s výstupem DALI. Schopný obsloužit až 64 svítidel na jedné DALI lince a to až ve čtyřech skupinách. Snadná adresace svítidel. Adresace do jednoho kanálu lze provézt pomocí tlačítka na přístroji. Povolení a adresace dalších kanálů se provádí jednoduše pomocí dálkové správy a aplikace Poseidon Asistent - pro adresaci není potřeba žádný jiný nástroj.

Přijímače jsou plně kompatibilní se všemi vysílači systému Poseidon. Na výběr jsou nástěnné vysílače v designu a barvách vypínačů ABB (Tango, Time, Element a Neo) příp. také mobilní vysílače a klíčenky.

Základní nastavení lze provézt manuálně pomocí programovacího tlačítka na přístrojích. Tyto i další, rozšířené funkce a nastavení je možné provézt též pohodlně bezdrátově pomocí počítače a softwarové aplikace Poseidon Asistent.

Poseidon Asistent - program v českém jazyce, zdarma ke stažení na stránkách www.enika.cz

P8 TR USB


Společné vlastnosti
Základní dosahy bezdrátových zařízení systému Poseidon jsou 150m. Každý přijímač je možné využít jako opakovač signálu od vysílače a prodloužit tak dosah mezi vysílačem a koncovým přijímačem. Předávání signálu nemá vliv na funkci přijímače.

Konkrétní technická data s návody k obsluze jednotlivých přístrojů jsou k dispozici na webových stránkách.

 

P8 T4a Cobra

Výhody, benefity


TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.