Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...
POZOR! JEŠTĚ NEPROŠLO JAZYKOVOU KOREKTUROU!

Elektrotepelná zařízení


Document Actions
Článek
Elektrotepelná zařízení v současné době dominantním způsobem ovlivňují charakter spotřeby elektrické energie a současnost zatížení energetické soustavy nejen v České republice. Proto je důležité seznámit se se zařízeními pro elektrické vytápění a ohřev vody i s problematikou průmyslových elektrotepelných zařízení a s jejich pracovními režimy.
Autorský článek, ze dne: 14.10.2001
reklama
Příručka je napsána jednoduchou a přístupnou formou.
V první části knihy se čtenář seznámí s problematikou elektrického vytápění a ohřevu vody. V jednotlivých kapitolách jsou popsány praktické výpočty otopných zařízení, elektrické vytápěcí systémy dosažitelné na našem trhu, automatická regulace vytápění a aktuální problematika připojování elektrotepelných spotřebičů k distribuční síti nízkého napětí. V závěru této části je čtenář seznámen se zásadami pro provádění údržby, revizí a oprav elektrických topných zařízení, jakož i s bezpečnostními předpisy pro jejich provozování.

-

Druhá část knihy je věnována průmyslovým elektrotepelným zařízením. Členění je provedeno podle principu ohřevu na elektrické odporové pece, elektrické obloukové pece, indukční a dielektrická elektrotepelná zařízení, elektronová a laserová zařízení. Tato část je zaměřena na popis a charakteristiku základních funkcí jednotlivých typů průmyslových elektrotepelných zařízení s důrazem na řešení energetických problémů a připojování k napájecím sítím.
Příručka je určena všem technikům, projektantům, montážním firmám a provozovatelům elektrotepelných zařízení.

Elektrotepelná zařízení
Variabilní symbol: 140297, svazek 35
Autoři: prof. Ing. Zdeněk Hradílek, DrSc. a kolektiv
Snížená cena: 42,- Kč, z toho DPH 5 % = 2,- Kč +dobírka
ISBN 80-902333-2-5
Formát A5, 174 stran, 114 obrázků, 11 tabulek


Aktuální verze zde ...



 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jak výhodné je bydlet pod vedením vvn. A jak jsou nebezpeční sousedi když nesmyslně kopete na zahradě jámu. Vedení velmi vysokého napětí nad pozemkem, obzvlášť, když fázová lana mají průvěs nad vaším nejoblíbenějším místem, je doposud předmět diskuzí mnoha občanů a odborníků.
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933