Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Elektrotepelná zařízení (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 14.10.2001
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Elektrotepelná zařízení


Elektrotepelná zařízení v současné době dominantním způsobem ovlivňují charakter spotřeby elektrické energie a současnost zatížení energetické soustavy nejen v České republice. Proto je důležité seznámit se se zařízeními pro elektrické vytápění a ohřev vody i s problematikou průmyslových elektrotepelných zařízení a s jejich pracovními režimy.
Autorský článek, ze dne: 14.10.2001

Příručka je napsána jednoduchou a přístupnou formou.
V první části knihy se čtenář seznámí s problematikou elektrického vytápění a ohřevu vody. V jednotlivých kapitolách jsou popsány praktické výpočty otopných zařízení, elektrické vytápěcí systémy dosažitelné na našem trhu, automatická regulace vytápění a aktuální problematika připojování elektrotepelných spotřebičů k distribuční síti nízkého napětí. V závěru této části je čtenář seznámen se zásadami pro provádění údržby, revizí a oprav elektrických topných zařízení, jakož i s bezpečnostními předpisy pro jejich provozování.

-

Druhá část knihy je věnována průmyslovým elektrotepelným zařízením. Členění je provedeno podle principu ohřevu na elektrické odporové pece, elektrické obloukové pece, indukční a dielektrická elektrotepelná zařízení, elektronová a laserová zařízení. Tato část je zaměřena na popis a charakteristiku základních funkcí jednotlivých typů průmyslových elektrotepelných zařízení s důrazem na řešení energetických problémů a připojování k napájecím sítím.
Příručka je určena všem technikům, projektantům, montážním firmám a provozovatelům elektrotepelných zařízení.

Elektrotepelná zařízení
Variabilní symbol: 140297, svazek 35
Autoři: prof. Ing. Zdeněk Hradílek, DrSc. a kolektiv
Snížená cena: 42,- Kč, z toho DPH 5 % = 2,- Kč +dobírka
ISBN 80-902333-2-5
Formát A5, 174 stran, 114 obrázků, 11 tabulek


Aktuální verze zde ...



TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.