Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ELTAKO: Spínací přístroje, elektroměry ... (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 24.10.2007
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ELTAKO: Spínací přístroje, elektroměry ...


ELTAKO: Spínací přístroje, elektroměry ...
Znáte tohoto německého dodavatele spínacích přístrojů, zdrojů, elektronických elektroměrů pro domovní instalace a řídící techniku? Spínací technika je nezbytnou součástí každé elektroinstalace ...
Jiří Macháček, ze dne: 24.10.2007

Každý zvídavý elektrikář se rád zastaví u tolik vypovídajících krabiček. Všichni víme, že bez mnoha podobných by se dnes žádná instalace již jednoduše neobešla.

ELTAKO, zkratka počátečních písmen "Elektrischer Tast Kontakt" ... oznamuje prolog krátkého technického katalogu. Dozvíte se informace o historii firmy. Z několika odstavců se dozvíme, že Eltako patří do široké skupiny dodavatelů elektronických impulsních spínačů.

Podívejme se na katalog blíže ...
Na druhé stránce naleznete  legendu k barevným piktogramům.
Zhruba na 23 stranách naleznete popis  těchto přístrojů: širokorozsahové spínané zdroje, jednofázové a třífázové elektronické elektroměry pro střídavý proud, analogově nastavitelné multifunkční časové relé (s 10., 18. funkcemi), digitálně nastavitelné  multifunkční časové relé, časový spínač schodišťového osvětlení,  multifunkční univerzální spínač s řízením jasu, impulsní spínač s bezpotenciálovými kontakty také pro centrální ovládání, impulsní (instalační relé), impulsní spínač, multifunkční impulsní spínač s integrovanou funkcí spínacího relé.

Pro několik náhledů katalogu klikněte na níže uvedené obrázky stránek ...

Inovace tradicí
Více jak 58 let je ELTAKO synonymem pro výkonné a nápadité. To vše díky nejvyšší kompetentnosti a kvalitě při vývoji a zhotovení inovativních spínacích přístrojů pro domovní instalaci a řídící techniku.

Pohledem na dosavadní www stránky sice moc nadšením neoplývám. Jsou firemně zestručněny na maximum a přeloženy ve stejném stylu do více jazykových mutací. Ale člověk se dozví alespoň důležitá technická fakta. Společnost má rozhodně přehledně zpracované datasheety (technické listy) k jednotlivým komponentům (vzorek zde).

Závěr:
Katalog si zakládám do sbírky dodavatelů této části elektroinstalačního materiálu. Je to hráč s kterým se počítá. Je otázkou jaká bude vaše odezva ...

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.