Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

ELKOV: Mobilní sklad Servis box


Document Actions
ELKOV: Mobilní sklad Servis box
Velkoobchod v prodeji elektroinstačního materiálů má více funkcí než pouze možnou výhodnější cenu. Velkoobchod se více přizpůsobuje svým odběratelům. Může. V oblasti B2B je jich méně než koncových spotřebitelů. Některé velkoobchody se tohoto principu drží, jiné jdou spíše starou konvenční cestou. ELKOV přichází s novou alternativou, jak mít elektroinstalační materiál a nářadí dynamicky po ruce. Tato alternativa vypadá velice příznivě. Nás v redakci zajímá, jaká je zkušenost s touto službou, podělte se s námi v diskusi!
Tým portálu Elektrika, ze dne: 23.07.2019



Velkoobchod ELKOV přišel nedávno s nápadem vytvořit mobilní boxy pro elektromontéry. Pokud se na to podíváme blíže, zjistíme, že je to velice praktická myšlenka.


Textový přepis mluveného slova rozhovoru ...

Tomáš Škrhák, ELKOV elektro a.s.
Mobilní sklady servis box je řešení pro nové i stávající zákazníky, které umožní zákazníkům mít větší zázemí na stavbě. Přicházíme se 4 produkty od nejmenšího po nejúložnější zařízení a jsou to pojízdný box kovový, přívěs, který se dá zapřáhnout za dodávku nebo za auto, dodávka a následně nejprostornější kontejner. Všechny čtyři zařízení jsou uzpůsobeny tomu, aby byly k dispozici našim zákazníkům, firmám, živnostníkům elektrikářského řemesla. Je kladen důraz na možnosti zásobení materiálu, který prodáváme jako ELKOV Elektro. Samozřejmě ke všem zařízením máme příslušenství, které dopomáhá k zabezpečení a k ošetření proti vandalismu např. k přívěsu zdarma půjčujeme botičku, vložku na tažné, tak aby zákazník s tím nemohl odjet, zařízení jsou vybaveny bezpečnostními zámky. Snažíme se maximálně znemožnit přístup do skladů.

Jsou sklady i pojištěné?

Tomáš Škrhák, ELKOV elektro a.s.
Ano, zásoby jsou pojištěny firmou ELKOV ELEKTRO proti ukradení a vykradení, čili pokud zákazník splní podmínky, tak zboží je plně pojištěno.

Jak byste popsal, jak to prakticky funguje? Co člověk dělá? Jaký je ideální postup?
Tomáš Škrhák, ELKOV elektro a.s.
Velmi jednoduše. Máte projekt, zakázku, kde máte soupis materiálů, které samy potřebujete, necháte si sklad doplnit, odvezete nebo dovezeme jej na stavbu a zaplatíte jen to, co spotřebujete.

Co v boxech můžeme mít? Co může být obsahem?
Tomáš Škrhák, ELKOV elektro a.s.
Pro zákazníky, kteří znají ELKOV ELEKTRO ví, že disponujeme celou škálou sortimentu, máme více jak 1500 dodavatelů a tento projekt není projekt našich dodavatelů, ale projekt pro vás, zákazníky. Každý zákazník si může vybrat sortiment, na který je zvyklý, který je zvyklý prodávat a pracovat, montovat… čili sortiment, který je v přívěsu, v dodávce, kontejneru nebo boxu je vždy ten, který u nás zákazník kupuje a reflektuje jeho potřeby.

Jde jen o materiál, nebo tam může být třeba i nářadí?
Tomáš Škrhák, ELKOV elektro a.s.
Určitě v roce 2016 jsme rozšířili svoje aktivity, ELKOV už není jen o elektromateriálu, svítidlech, ale velmi úspěšně se etablujeme divizí ELKOV Energy, což jsou solární systémy s bateriemi, dobíjecí stanice pro Elektromobily a jak jste i říkal na závěr, tak v roce 2016 nám vznikla divize ELKOV servis, která se zaměřuje na prodej nářadí a půjčení. Tzn., že v přívěsu nebo v jakémkoliv jiném skladu nemusí být jenom elektromateriál, ale i nářadí a to nejenom na prodej, ale i na zapůjčení. Existuje celá řada aplikací, pracovních pomůcek, které se používají pro montáž produktu, které prodáváme a ty poskytujeme do našich zařízení z půjčovny.



Samozřejmě mě zajímá, co tato služba, jak se objeví v rozpočtu, co nás bude stát.
Tomáš Škrhák, ELKOV elektro a.s.
Já bych to vzal z jiné strany, je potřeba si uvědomit, kolik zákazníka stojí vícenáklady v průběhu stavby. Představte si zakázku, kde je potřeba namontovat 63 zásuvek, přijde investor, že by chtěl přidat ještě další zásuvky do místnosti. Najednou z 63 není 63, ale 67. Zákazník podle výkazu a výměru nemá 4 zásuvky na stavbě a potřebuje je. Co on udělá? Buď pojede k nám do velkoobchodu, kde to má za domluvené ceny, nebo pojede do nejbližších domácích potřeb, kde to koupí dráž za maloobchodní ceny, protože nemá čas jezdit ze zakázky. Když vezmeme naše aplikace a podíváme se na položky, které jsou u nás prodejné, tak my prvoplánově navrhujeme zákazníkovi, že položky mu zaokrouhlíme na celé balení, prostor v boxech je, tudíž mu nedáme 63 zásuvek, ale 4 krabičky, tudíž 80 a on zaplatí jen to, co spotřebuje. Tzn., že nemusí kupovat 4 zásuvky někde v domácích potřebách za maloobchodní cenu a nemusí za to utrácet čas. Máme ceník půjčovného, když to vezmu na ten nejmenší sklad, chceme za to 50,- denně, v přepočtu 1500,- měsíčně. Každý zákazník si musí odpovědět sám, jestli mu 1500,- měsíčně je třeba částka co ho stojí, když třeba klíčový zaměstnanec musí každý den něco dokupovat, někoho kontrolovat nebo si sortiment hlídat. Protože to není jen o vícenákladech za dokupování zboží, ale i o zabezpečení sortimentu přímo v místě stavby nebo pracoviště.

Jak je to s vyúčtováním odebraného zboží?
Tomáš Škrhák, ELKOV elektro a.s.
Vyúčtování materiálu probíhá dle kondic a obchodních podmínek se zákazníkem. Většinou je to z pravidla, že se udělá zakázka, po zakázce se zinventarizuje sklad, to, co zákazník spotřeboval a na základě inventury odsouhlasené zákazníkem se vystaví faktura. Tudíž nejen, že má zákazník pojištěné zásoby v průběhu stavby, ale opticky si prodlužuje i splatnost, protože faktura se vystaví až po vrácení skladu. Nemůžeme překlápět v rámci kalendářního či účetního roku zákazníka, ale fakticky k prodloužení splatnosti dochází díky této službě.

Katalog mobilních skladů můžete prohlížet nebo stáhnout v redakční knihovně ZDE!

Kdo z vás kdy montoval a jezdil po stavbách a měl problém, kam schovat nářadí a materiál, tomu se žárovka v hlavě rozsvítí a zkusí mobilní box v praxi.



Nás v redakci zajímá,
jaká je zkušenost s touto službou,
podělte se s námi v diskusi!


 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

ELKOV elektro a.s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933