Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ELKO EP: Topte s rozumem aneb jak ještě více ušetřit za topení (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 31.08.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ELKO EP: Topte s rozumem aneb jak ještě více ušetřit za topení


ELKO EP: Topte s rozumem aneb jak ještě více ušetřit za topení
Ovládejte vytápění domu či bytu, ať jste kdekoliv, topte jen tam, kde je to potřeba, a jednoduše regulujte teplotu v obývaných místnostech. Většina domácností ani firem nedokáže efektivně využít regulaci teploty ke snížení nákladů spojených s vytápěním. A přitom je to tak snadné! Jednoduchou změnou ve stávající instalaci docílíte nejen úspor, ale i komfortu, a to za zlomek ceny vynaložený každý rok za platbu energií.
Komerční sdělení, ze dne: 31.08.2015



Správnou regulaci vytápění lze docílit pomocí několika přístrojů, které sami jednoduchým způsobem nainstalujete. Získáte tím i přehled o teplotách v jednotlivých místnostech. Nejjednodušší variantou je instalace kombinace spínacího prvku do instalace nebo rozvaděče či přímo do zásuvky (RFSA-61B/RFSC-61) a bezdrátového regulátoru RFTC-10G nebo RFTC-50G.  Dle potřeby je možné nastavení pouze teplot nebo i denního a týdenního režimu.


Regulujte teplotu ovladačem v designu vypínače
Regulátor teploty v designu vypínače slouží ke snadnému nastavení teploty v místnostech bytu, či domu. Teplota je snímána vestavěným senzorem a lze ji regulovat naprogramováním denního či týdenního režimu. Spínacím prvkem lze ovládat i další elektrospotřebiče, světla, garážová vrata, zásuvky, tak i topení. Spínaná zásuvka je rychlým řešením pro bezdrátové ovládání spotřebičů. Zapojí se mezi stávající zásuvku a ovládaný spotřebič.

Pro větší náhled klikněte!

Ovládejte topení dotykovou obrazovkou
K centrálnímu ovládání topných režimů je vhodné využít bezdrátovou dotykovou jednotku v kombinaci se spínacími a stmívacími prvky přizpůsobenými pro různé typy montáže. S touto jednotkou lze mít dům pod kontrolou. Nabízí kontrolu nad vytápěním, ale i spínáním elektrospotřebičů a dalších zařízení v domácnosti, včetně smívání světel i ovládání žaluzií. Jednotka slouží k obousměrné komunikaci, vysílá povely teplotním, spínacím, stmívacím i žaluziovým prvkům, přijímá povely od vysílačů ovladačů a snímačů teploty a zpracovává programy pro regulaci topení. Bezdrátová termohlavice měří teplotu a ovládá ventil radiátoru.

Pro větší náhled klikněte!

Ovládání chytrým telefonem

K ovládání a regulaci topení lze využít i chytrý telefon či tablet. K tomuto účelu slouží aplikace dodávaná zdarma k jednotce eLan – RF, neboli k chytré krabičce. S ní máte teplotu v domě zcela pod kontrolou. Vypínáte a zapínáte topení, regulujete teplotu, jednoduše topíte jen tam, kde je to potřeba. Ovládání mobilní telefonem či tabletem umožnuje mít celý dům jako na dlani a ovládat i další prvky – elektrospotřebiče, zařízení, světla, zásuvky i žaluzie.

Pro větší náhled klikněte!


10 důvodů, proč topit chytře bezdrátově:

 

POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si o aktuální papírový katalog
produktů ELKO EP zažádat

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ELKO EP, s.r.o. - Palackého ul. 493, Holešov - Všetuly - 573 514 211 - elko@rele.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.