Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ELKO EP: Nástěnné skleněné ovladače s dotykovým ovládáním řady GSB (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 7.10.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ELKO EP: Nástěnné skleněné ovladače s dotykovým ovládáním řady GSB


ELKO EP: Nástěnné skleněné ovladače s dotykovým ovládáním řady GSB
Nástěnné skleněné ovladače s dotykovým ovládáním řady GSB jsou designovým prvkem v systému iNELS. Disponují senzorem s vibrací nebo zvukovým tónem se zpětnou reakcí při stisku či senzorem osvětlení pro automatické ovládání modrého podsvitu tlačítek. Dále obsahují interní senzor teploty s rozmezím -20°C až +120°C s možností připojení externího senzoru pro přenos teploty do systému a následnou reakcí sepnutí/vypnutí vytápění.
Komerční sdělení, ze dne: 7.10.2015



Dotykové vypínače se vyrábí ze speciálně tvrzeného skla s laserovým potiskem v černé nebo bílé barvě a jejich nespornou výhodou oproti klasickým vypínačům, u kterých na jeden úkon potřebujete jeden vypínač, je úspora místa.

Funkcemi nabité ovladače disponují senzorem s vibrací nebo zvukovým tónem se zpětnou reakcí při stisku, senzorem osvětlení pro automatické ovládání modrého podsvitu tlačítek, který je vhodný i jako orientační světlo. Dále obsahuje interní senzor teploty s rozmezím -20°C až +120°C s možností připojení externího senzoru pro přenos teploty do systému a následnou reakcí sepnutí/vypnutí vytápění. Integrována je také signalizace stavu spotřebiče pomocí červené a zelené LED nastavitelná dle přání majitele.


Vypínač je dále vybaven dvěma analogově digitálními vstupy (AIN/ DIN), které lze využít pro připojení stávajícího tlačítka, nebo detektorů zabezpečovacího systému.

Ovladače jsou dodávány jako čtyřkanálové (GSB3-40), šestikanálové (GSB3-60) a osmikanálové (GSB3-80). Každý kanál (tlačítko) může ovládat kterýkoliv prvek (spotřebič) v systému. Každému tlačítku lze také přiřadit různou funkci anebo sestavu funkcí, takzvanou scénu. Např. scéna pro sledování TV může osahovat následující úkony: zatáhnout žaluzie, zapnout televizi, hlavní světlo nastavit na 30 procent intenzity, lampičky na stěnách nastavit na 50 procent intenzity.

Je tedy možné jedním tlačítkem ovládat několik spotřebičů zároveň.


Každému tlačítku (kanálu) lze k ovládání osvětlení přiřadit další funkční režimy. Klasický vypínač funguje stiskem tlačítka, nahoře zapnuto, spodní tlačítko vypnuto. Tlačítkový ovladač neboli impulsní relé, dokáže jedním stiskem světlo zapnout, druhým stiskem ho vypnout. Stmívač využívá krátké stisky pro zapnuto/vypnuto a časovému spínači stačí pouze jediný dotek. Po stisku se světlo zapne a po nastaveném čase se automaticky vypne.

Od množství 100 kusů je možné u vypínačů libovolně potiskovat tlačítka ikonami (dle přání zákazníka), což je vhodné zejména pro instalace v hotelích, penzionech a dalších velkých realizacích jako jsou nemocnice, sanatoria, ale i kancelářské prostory atd.


POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si o aktuální papírový katalog
produktů ELKO EP zažádat

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ELKO EP, s.r.o. - Palackého ul. 493, Holešov - Všetuly - 573 514 211 - elko@rele.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.