Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

ELKO EP: iNELSujte k budoucnosti


Document Actions
ELKO EP: iNELSujte k budoucnosti
Elektroinstalace je všude. Je součástí automobilů, spotřebičů a v současnosti už i součástí každé budovy. Neobejde se bez ní žádná moderní technologie. Rozsvítit, zhasnout nebo spustit žaluzie dnes zvládne každý. Společnost ELKO EP však vstupuje do budoucnosti a je o krok dál. Vytvořila skutečně inteligentní systém. Systém, který přemýšlí za vás a šetří vám čas, energii i peníze.
Komerční sdělení, ze dne: 12.11.2015


Společnost ELKO EP vyvinula inovativní řešení iNELS – systém inteligentní elektroinstalace, který dokáže řídit provoz celých budov od regulace vytápění, klimatizace a rekuperace, rolet a žaluzií, ovládání spotřebičů, až po zabezpečení domu. Při jeho vývoji se společnost opírá o více než dvacetiletou zkušenost v oblasti elektronických modulových přístrojů. Od inteligentních relé se propracovala k inteligentní elektroinstalaci, která umí propojit celou domácnost. A nejen domácnost, ale také velké hotelové resorty, administrativní nebo výrobní haly, komerční prostory i nemocnice.


Společnost ELKO EP nabízí dvě technologie. Obě disponují svými výhodami. V případě rozsáhlejší realizace s architektonickým projektem, se jedná o iNELS BUS System (drátovou instalaci). Toto řešení umožní snadnější vzájemné propojení a propojení třetích stran (klimatizace, kamery atd.) Naopak pokud již máte zrekonstruováno či nechcete zasahovat do stavby, může být vhodnější elektroinstalace iNELS RF Control (bezdrátová). Na trhu také existují tzv. chytré sady, které slouží pro případy, kdy člověk o chytrých domech mnoho neví, nicméně rád by si vyzkoušel a zjistil, jak principy fungují.

iNELS sluší všem projektům
Představte si budoucnost! Představte si futuramu inteligentních elektroinstalací. Vstupte s ELKO EP do budoucnosti.

Sběrnicový systém iNELS BUS System nabízí jedinečné řešení elektroinstalace v případě stavby nového domu nebo kompletní rekonstrukce. Systém nabízí širokou škálu funkcí, která přináší uživateli domu příjemný komfort. Na českém trhu je povědomí o chytrých elektroinstalacích vůči západním zemím stále velmi malé, a jelikož chytrá elektroinstalace může zasahovat do všech technologií napříč domem, je důležité návrh celého systému chytrého bydlení začít řešit již v raném stádiu projektu. „O inteligentních elektroinstalacích jsem měl všeobecné informace,“ uvádí majitel luxusního bytu v Brně, „a o systému iNELS jsem se dozvěděl od společnosti Category.“  Tento systém v brněnském bytě ovládá spínání a stmívání osvětlení a LED pásků, řídí spínané zásuvky u spotřebičů, jako jsou pračka a sušička. Dále integruje jednotlivé technologie v domě, což kromě již zmíněného komfortu přináší také úspory.


Pro větší náhled klikněte!

Úspory provází celou myšlenku inteligentního bydlení.
S iNELS BUS System je majitel schopen integrovat většinu technologií v domě a vhodnou regulací šetřit peníze za energie. Nemusí se zajímat, zda je léto nebo zima. Jednoduše nastaví požadovanou teplotu v místnosti a dům již automaticky ví, co má dělat. Sám ovládá podlahové elektrické topení, reguluje hlavice na radiátorech, ovládá klimatizaci.

Byt či dům je schopný vypnout osvětlení a vytápění v místnosti v době nepřítomnosti, v zimě vytáhne žaluzie, čímž umožní prohřívání bytu slunečními paprsky či naopak v létě dříve zatáhne žaluzie a omezí tak četnost spínání energeticky náročné klimatizace. Na dálku majitel ovládá i venkovní markýzu.

„iNELS ovládá téměř celý chod mého bytu, od světel, zásuvek, žaluzií, markýzy, klimatizace, topení, přes kamery až po hudbu. Nejčastěji využívám ovládání světel a žaluzií, také multimédia, televizi a hudbu. Naopak o topení se nemusím starat vůbec, to funguje automaticky. Jednou se nastaví, a pak už není potřeba nic řešit,“ uvádí majitel systému iNELS od společnosti ELKO EP.


Pro větší náhled klikněte!

Rozšiřujte a dálkově ovládejte! Se systémem iNELS je to hračka!
Způsob ovládání je také možné v průběhu času přizpůsobovat požadavkům uživatele a elektroinstalaci lze dále rozšiřovat. Systém je ovládán aplikací v chytrých telefonech nebo tabletech, které představují efektivní a přehledný způsob kontroly nad domem v době majitelovy nepřítomnosti.

iNELS ale umí ještě víc!
Dokáže byt, dům či budovu ještě lépe zabezpečit. Záplavový, teplotní, požární detektor nebo detektor úniku plynu dá pokyn, který zavře přívod vody, plynu, spustí ventilaci apod. Užitečná je také funkce simulace přítomnosti v době, kdy jste třeba na dovolené.

Při ovládání elektroinstalace lze využít nástěnné vypínače, skleněné dotykové vypínače, dotykový displej, chytrý telefon, tablet, počítač či televizní obrazovku. Tím lze zachovat konvenční způsob ovládání a doplnit jej o možnost ovládání celého domu z jednoho místa.

S multimediální nástavbou budete mít všechna tato data přístupná kdekoliv v domě. Navíc můžete dětem ve vedlejším pokoji vypnout televizi a ovládat celý dům přes TV obrazovku.

Co je to tedy iNELS?
  • úspora energií díky regulaci osvětlení a vytápění
  • ovládání rolet, markýz, venkovních či meziokenních žaluzií
  • stmívání osvětlení, světelné scény
  • spínání spotřebičů či elektrických zařízení na dálku
  • ovládání příjezdové brány, garážových vrat
  • logické a centrální funkce (odchodové tlačítko, …)
  • možnost manuálního ovládání i automatického režimu
  • reakce na (nežádoucí) otevření okna nebo dveří
  • reakce na pohyb osob (žádoucí i nežádoucí)
  • vzdálený dohled přes chytrý telefon, tablet nebo PC
  • možnost ovládání přes televizní obrazovku
  • integrace zařízení třetích stran (kamery, klimatizace, …)

POKUD PRACUJETE V OBORU,

můžete si o aktuální papírový katalog
produktů ELKO EP zažádat

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ELKO EP, s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Krátké zastavení nad katalogem českého renomovaného výrobce relé, jehož produkty se dodávají dlouhá léta nejen na český trh, ale i do dalších sedmdesáti zemí světa. Nalezneme široký sortiment různých relé od časových po speciální. Ale také termostaty a napájecí zdroje. Vše je přehledně prezentováno s fotkami, jednoduchými technickými popisy a schématy zapojení. Více sledujte zde ...
Úvodní, stručná verze rozhovoru s Jiřím Konečným zmiňuje, jak různé technologické trendy a požadavky na funkčnost a adaptabilitu ovlivňující vývoj systémů chytrých domů ve světě. Jak se český trh snaží v této oblasti držet krok s německými trendy. Diskutuje o vlivu levných produktů na trhu a jak se výrobci musí vyrovnávat s očekáváními spotřebitelů po vyšší kvalitě a více funkcích. Jak velké technologické firmy jako Google, Amazon nebo Apple formují trh s chytrými domy vytvářením komplexních ekosystémů. Předpovídá, že budoucnost bude směřovat k ještě větší integraci a inovacím v oblasti chytrých domovů, které budou přístupné širšímu spektru spotřebitelů. Více zde ...
Řekl, že digitalizace významně ovlivnila schopnost učení. Současný přístup k datům umožňuje lidem vzdělávat se v oblastech, o které mají zájem, a to prakticky a pohodlně díky různým online nástrojům, jako jsou aplikace a weby. Například, učení angličtiny je nyní možné prostřednictvím online lektorů, což eliminuje potřebu tradičních hodin. Digitalizace také přinesla změny v pracovních postupech. Pandemie COVID-19 zvýšila využívání videokonferencí, což je trend, který přetrvává, i když se postupně vracíme k osobním setkáním.
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933