Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

ELFETEX v plzeňském DEPU 2019


Document Actions
ELFETEX v plzeňském DEPU 2019
I přes to, že novinky v elektrotechnickém oboru lze vysledovat na mnohých informačních zdrojích, stále zůstává konvenční, osobní způsob prezentace zachován. Jako uživatelé se dnes můžeme svobodně rozhodnout které části potřebných znalostí věnujeme osobní přítomnost a která nám stačí přes internet. Řadu velkoobchodních elektrotechnických výstav jsme mohli letos podruhé navštívit v plzeňském Depu ...
Miroslav Minařík, ze dne: 9.10.2019
reklama


Regionální elektrotechnické výstavy se pomalu vytrácí. "Za vše může internet", energicky prohlašuje jeden z místních pamětníků. Při krátké návštěvě letošního ročníku jsme se ptali návštěvníků na přesun výstavy ze sálu Parkhotelu a na vývoj výstavnictví v segmentu průmyslu.


Pro větší náhled kliknout!


Dojmy vystavovatelů z prostředí plzeňského Depa jsou rozporuplné. Sám jsem pro každou změnu, která zabrzdí stereotyp.
Nejsem si však jistý, zda je možno použít známé formule, že "vše zreguluje neviditelná ruka trhu". Pokud bychom měli žít svět pouze tržní, pak bychom byli o mnohé okradeni. Možná právě z tohoto důvodu je můj pohled na odbornou publicistiku odlišný než jak ho vidí oddělení marketinku.

Co bylo určitě prvním pozitivním všimnutím? Přijel jsem a zaparkoval hned. Prošel jsem výstavním nádvořím, kde byly soustředěny venkovní expozice a pak vraty do původní montážní haly. Pravda, běžný návštěvník prošel trasu z druhého konce a začal u "Registrace".


Pro větší náhled kliknout!


Co je dobré/ kritizované na novém místě v Depu?
Vydýchaný vzduch, nevzhledný strop montážní haly ... Šlo o industriální prostředí. To je v posledních letech čím dál častější. Skoro bych to označíl za WABI SABI prorůstající do průmyslu. Ve světě je recyklace starých prostor pro nové využití zcela běžná. U nás to po revoluci chvíli trvalo něž se našli na takové projekty správní investoři.


Pro větší náhled kliknout!


Koho jsme zde mohli potkat?
Protože šlo o velkoobchodní výstavu, pak samozřejmě dodavatele Elfetexu. Ne všechny velkoobchody mají stejné značky. V některých případech se liší a s tím i typ sortimentu. Pro dokonalý přehled všeho, co se na českém trhu "šustne" by bylo potřeba kromě všech hlavních veletrhů sledovat všechny i ty velkoobchodní. Nač nemáme čas ani my v redakci portálu.



A co vy?
Kolik svého času věnujete
elektrotechnickým výstavám?

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 4)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Elfetex spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933