Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Dodavatelé

Nové kabelové centrum společnosti allkabel od ledna 2017 otevřeno!

  • 2.01.2017
Nové kabelové centrum společnosti allkabel od ledna 2017 otevřeno!
V roce 2016 bylo vybudováno zcela nové kabelové centrum v České republice na rozloze 40.000 metrů čtverečných. V těsné blízkosti D5, lokalitě Žebrák má být k dispozici rozsáhlý sortiment kabelů pro distributory elektroinstalačního materiálu. Podívejte se na detaily stavby již nyní ...

Revize již pátého ElfetexFestu Ostrava 2016

  • 1.12.2016
Revize již pátého ElfetexFestu Ostrava 2016
Ani letos jsme nezapomněli vyšetřit čas na návštěvu ostravského ElfetexFestu. Cesta do ostravské muzejní oblasti je z Brna naprosto pohodová. Pokud bychom měli měřit všechny administrativní kroky vedoucí k přítomnosti na této události, pak je ElfetexFest v Ostravě ve své kategorii velkoobchodních výstav asi nej ... akcí.

Zeppelin CZ a záložní energetické zdroje

  • 8.08.2016
Zeppelin CZ a záložní energetické zdroje
Firma Zepppelin má dlouhou zajímavou historii. Dříve se v ní dokonce vyráběly vzducholodě. Mezi její sortiment v současnosti patří i energetické systémy. Jejich klíčovým produktem jsou záložní energetické zdroje - dieselgenerátory. Od konkurence, která nabízí tento sortiment, se chce odlišit přidanou hodnotou. Dodává kompletní záložní energocentrum - včetně palivových systémů, vzduchotechniky, zdrojů UPS, rozvaděčů, kapotáže či nadřazených řídících systémů.

PROFCOM: Startovací balíček s PLC od Delta Electronics

  • 13.04.2016
PROFCOM: Startovací balíček s PLC od Delta Electronics
Společnost ProfCom se zaměřuje především na specifické služby v zásobování elektro-mechanickými a elektronickými komponenty. Od roku 2009 je také výhradním distributorem skupiny Delta Electronics pro produkty průmyslové automatizace. Na veletrhu AMPER 2016 nám zástupci firmy představili startovací balíček s programovatelným automatem (PLC) a panelem, vhodný pro menší firmy a začátečníky.

Operátorské panely bez obrazovky od firmy Tecon

  • 22.01.2016
Operátorské panely bez obrazovky od firmy Tecon
Firma Tecon působí na trhu v oblasti automatizace již více jak 20 let. V jejím sortimentu jsou výrobky od různých výrobců, které jsou spolu ale vzájemně kompatibilní. Velký důraz firma klade na kvalitní bezplatnou technickou podporu. Firma nabízí průmyslová PC, mikrokontroléry, automaty PLC či operátorské panely. Zajímavostí jsou například panely bez displeje, které lze propojit s tabletem, monitorem nebo HD televizorem.

ELFETEX: Kde všude najdete pobočky velkoobchodu Elfetex

  • 4.11.2015
ELFETEX: Kde všude najdete pobočky velkoobchodu Elfetex
Velkoobchod Elfetex neustále rozšiřuje svou síť poboček, v březnu otevřel novou pobočku v Jihlavě a nejnovější, čtyřiadvacátá pobočka se otevřela 5. října 2015 ve Zlíně. Nejen o prodejní síti jsme na veletrhu AMPER 2015 hovořili se zástupci této společnosti Petrem Matrasem a Luďkem Žejdlem. V rozhovoru se například dozvíte, proč Elfetex přestěhoval brněnskou pobočku z Židenic na Vídeňskou ulici a jaké jsou ohlasy zákazníků.

Šokující výpovědi Jana Hájka #1: Jak moc důvěřovat certifikátům?

  • 10.07.2015
Šokující výpovědi Jana Hájka #1: Jak moc důvěřovat certifikátům?
Náš trh je zaplavený velkým množstvím certifikátů. Můžeme jim ale důvěřovat? Výsledky testování výrobků u nás i v zahraničí dokazují, že důvěra mnohdy není na místě. Jako zákazníci ale máme nárok na vrácení peněz nebo výměnu výrobku, pokud se v testování prokáže, že deklarované parametry nejsou pravdivé. Firma, která tento vadný výrobek dodala, pak musí zákazníkovi uhradit veškeré náklady spojené s výměnou.

Jaké jsou trendy ve velkoobchodním nakupování elektromateriálu

  • 8.06.2015
Jaké jsou trendy ve velkoobchodním nakupování elektromateriálu
Od revoluce prošlo velkoobchodní nakupování elektromateriálu bouřlivým vývojem. Těsně po revoluci byl obecně nedostatek zboží, naskladnit větší množství bylo zázrak. Výběr byl minimální a každá novinka se tak setkala s nadšeným ohlasem. Až postupně se začalo objevovat více výrobců i velkoobchodů a nabídka stoupala. Dnes musí velkoobchody o své zákazníky bojovat a nabídnout jim přidanou hodnotu. O současných trendech jsme na AMPERu 2015 hovořili s Davidem Šafaříkem ze společnosti Elfetex.

Elfetex představil nový B2B e-shop

  • 22.04.2015
Elfetex představil nový B2B e-shop
Katalog zboží, široký a propracovaný sortiment, maximum informací o jednotlivých položkách či možnost filtrování zboží podle důležitých parametrů. To vše slibuje B2B e-shop společnosti Elfetex, který nám na veletrhu AMPER 2015 představila marketingová a HR ředitelka společnosti Elfetex Barbora Raková. Podnikatelům také e-shop nabízí možnost vytvářet nabídky pro jejich koncové zákazníky v PDF formátu se svým logem. Nakoupit v něm ale mohou i samotní koncoví zákazníci.

Trestní odpovědnost dodavatelů a subdodavatelů investičních akcí 2

  • 24.10.2014
Trestní odpovědnost dodavatelů a subdodavatelů investičních akcí 2
Jakých trestných činů se mohou dodavatelé dopustit ve vztahu k jejich odběratelům a jakých ve vztahu k veřejnosti? Jaké tresty jim za tyto činy hrozí? Jak dlouho může trvat zákaz činnosti v daném odvětví? Za jakých okolností se člověk dopouští podvodu a jaká sazba za něj hrozí? A co je to tendrový kartel? Odpovědi na otázky a další informace se dozvíte v přednášce Roberta Kabáta z Unie soudních znalců v tomto článku s videoklipem.

Trestní odpovědnost dodavatelů a subdodavatelů investičních akcí 1

  • 17.10.2014
Trestní odpovědnost dodavatelů a subdodavatelů investičních akcí 1
Jakou trestní odpovědnost mají dodavatelé a subdodavatelé investičních akcí? O tom přednášel Robert Kabát z občanského sdružení Unie soudních znalců. Jaká je obecná definice trestního činu? Jaký trest člověku hrozí, pokud způsobí obecné ohrožení při instalaci nebo revizi elektrických zařízení? Co znamenají pojmy příčinná souvislost a zavinění? A jaký je rozdíl v úmyslu a nedbalosti? Odpovědi na otázky a další informace se dozvíte v článku s videem.

OEZ: Michal Votrubec o produktovém portfoliu

  • 6.05.2014
OEZ: Michal Votrubec o produktovém portfoliu
Michal Votrubec se zastavil na AMPER foru 2014 a prozradil nám něco, co se běžně z novin nedozvíme. Co vše prozradil? Jak funguje OEZ nyní jako součást společnosti Siemens. Co se vše v OEZ změnilo od sloučení se Siemensem. O otevření nové zkušebny v roce 2013. Proč OEZ nebyla letos na Amperu a o roadshow seminářů OEZ po České a Slovenské republice. Představení nové generace oceloplastových rozvodnicových skříní RZA. Pokud chcete vědět, co chystá OEZ na jaro tohoto roku, sledujte tento videozáznam!

Rittal udává nový standard datových center s RiMatrix S

  • 6.05.2014
Rittal udává nový standard datových center s RiMatrix S
Rittal uvedl na trh nový standard datových center RiMatrix S. V české pobočce Rittal ve Zdibech u Prahy proběhla tisková konference, kde byly oficiálně sděleny všechny základní technické informace. Rittal jako světový lídr nenechal nic náhodě a pro tuto příležitost připravil ukázkové řešení datového centra v kontejneru, který nyní brázdí evropské cesty. Náš objektiv jej zachytil v Praze a Brně. Co je předmětem inovace RiMatrix S? Sledujte právě tento článek!

Noark Electric na Slovensku

  • 6.08.2012
Noark Electric na Slovensku
NOARK je nová značka na evropských trzích, která mnohé oslovuje. Slovo NOARK se neskloňuje, i když se tak často děje. Jak se značce Noark daří na Slovensku a jak ji přijali slovenští elektrotechnici?

EUROVOLT, první Česko-Slovenský virtuální velkoobchod je tu!

  • 29.05.2012
EUROVOLT, první Česko-Slovenský virtuální velkoobchod je tu!
Na trhu se objevil první ryze virtuální elektrotechnický e-shop. Mezitím co všechny ostatní e-shopy jsou logickým pokračováním kamenných velkoobchodů, tento má obrovskou výhodu. Není svým vlastním skladem omezován. Eurovolt je Česko-Slovenská firma operující v obou republikách. A jak funguje a jak se bude postupně vylepšovat?
FIREMNÍ TIPY
Úvodní, stručná verze rozhovoru s Jiřím Konečným zmiňuje, jak různé technologické trendy a požadavky na funkčnost a adaptabilitu ovlivňující vývoj systémů chytrých domů ve světě. Jak se český trh snaží v této oblasti držet krok s německými trendy. Diskutuje o vlivu levných produktů na trhu a jak se výrobci musí vyrovnávat s očekáváními spotřebitelů po vyšší kvalitě a více funkcích. Jak velké technologické firmy jako Google, Amazon nebo Apple formují trh s chytrými domy vytvářením komplexních ekosystémů. Předpovídá, že budoucnost bude směřovat k ještě větší integraci a inovacím v oblasti chytrých domovů, které budou přístupné širšímu spektru spotřebitelů. Více zde ...
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
Máte z ploužení autem v městské dopravě či hledání místa k parkování stresové stavy? Neholdujete motorkám a jízdu na kole spojujete s námahou, pocením a nutným převlékáním? Elektrická kola eliminují nevýhody klasických kol a stávají se novým fenoménem v dopravě ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Repríza KNX výroční konference k 30. výročí KNX ve světě. Událostí prováděl Josef Kunc s Vítem Pivoňkou. Z programu této události očekávejte významné novinky pro všechny partnery KNX, jejich hodnocení a doporučování potencionálním zákazníkům, poznatky z vynikajícího projektu KNX systémové instalace, chyby v projektech a při jejich realizaci a předcházení jim, představení všech ...
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
Sortiment energeticky úsporných světelných zdrojů zažil po "pádu" klasických žárovek nebývalý rozvoj a neustále je rozšiřován. Velkých změn doznaly jak variabilita tvarů, tak i účinnost a délka životnosti. Pojďme se podívat, co na to přední výrobce světelných zdrojů, společnost OSRAM ...
Fotovoltaické elektrárny jsou v posledních letech nejrychleji expandujícím zdrojem. Celkový instalovaný výkon se za posledních 10 let zvýšil více než desetinásobně. Zatímco v roce 2001 činil světový instalovaný výkon 1,3 GW, na konci roku 2008 už šlo o 15,2 GW a tento trend i nadále pokračuje...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933