Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ELEMAN: Katalog elektroinstalačního materiálu 2017 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 12.12.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ELEMAN: Katalog elektroinstalačního materiálu 2017


ELEMAN: Katalog elektroinstalačního materiálu 2017
Krátká recenze je o katalogu obsahující komponenty pro svítidla, spínací a měřicí techniku, ventilační techniku, prvky do rozvaděče, elektroinstalační a upevňovací materiál. Zda jde o katalog edukativní nebo klasický, těžko psát. Na učebnici je tu málo textu, obrázků je více než bych u běžného katalogu čekal. Myslím, že pro elektromontéra v dílně je tato alternativa podstatně přívětivější než hromady textu a tabulek. Obsahově je vše v jednom, respektive každá kapitola by ...
František Tuček, ze dne: 12.12.2017


Před sebou mám letošní katalog elektromontážního materiálu, který mi nešel jednoznačně přiřadit k některé z elektrikářských profesí. Produktová pestrost je velká.


Provedení katalogu
Tento informační materiál má téměř 350 stran. Jsou na lakovaném papíře s barevným potiskem. Toto množství listu drží pohromadě lepený hřbet. Drží velice dobře. Poznáme to, pokud potřebujeme vyskenovat jednu ze stránek. Pak dáváme hřbetu co proto. A drží.

Pro větší náhled kliknout!

Co v katalogu nalezneme

Jak jsem již uvedl, obsah je rozčleněn do šesti barevně oddělených kapitol. Zkusím alespoň část uvést ...


Pro větší náhled kliknout!

Provedení podrobností

U tohoto provedení katalogu je dost prostoru na popsání všeho, co technika může v souvislosti s produktem napadnout. V tomto případě jde o rozličný materiál, u kterého stejné zařazení položek do jednotné tabulky nepřipadá v úvahu. Ale když se člověk začte, nachází to, co potřebuje znát.

Pokud nalistuji konkrétní kapitolu, pak musím pochválit velké a názorné fotografie. Nemusím si nasazovat brýle na čtení :-). Následuje název a velice slušný popis. Autor kladl důraz především na grafické vybírání zrakem než přemýšlením jak vypadá ve skutečnosti textem označovaný elektroinstalační prvek. Nechybí obrázek ani perokresba s rozměry, pokud je to vhodné, i tabulka s podobnými typy. Líbit se budou i fotografie detailů při využití konkrétního kusu v praxi. Pokud někdo neví jak aplikovat, obrázky napoví.


Pro větší náhled kliknout!

Můj závěr

Zda jde o katalog edukativní nebo klasický, těžko psát. Na učebnici je tu málo textu, ovšem obrázků více než bych u běžného katalogu čekal. Myslím, že pro elektromontéra v dílně je tato alternativa podstatně přívětivější než hromady textu a tabulek. Obsahově je vše v jednom, respektive každá kapitola by mohla být samostatný katalog. Přesto se vše dá zařadit do množiny elektroinstalací, i když přístroje do rozvaděčů zajímá trochu jiná skupina než třeba ta, která řeší vzduchotechniku. Vše samozřejmě pohltí oko projektanta, o tom není pochyb.





POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
papírový katalog elektroinstalačních materiálů Eleman
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.