Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Elektrotechnický cech Havlíčkova Brodu oslaví 25. výročí (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 13.02.2020
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Elektrotechnický cech Havlíčkova Brodu oslaví 25. výročí


Elektrotechnický cech Havlíčkova Brodu oslaví 25. výročí
Elektrotechnici uprostřed republiky, v Havlíčkově Brodě oslaví čtvrtstoletí cechovní činnosti. Abychom přiblížili členskou základnu i ostatním, vydáme se na místo konání s kamerou. Cechovní činnosti stálé ubývá, proto se snažíme zachytit ty stále ještě aktivní. Havlíčkobrodský cech elektrotechniků je členem Elektrotechnického gremia, ve kterém vystupuje s připomínkami svých členů. Pohledem na Českou republiku jde o jedno z mála odborných sdružení se skutečným zájmem něco podporovat. Co tento cech v únoru chystá, čtěte zde ...
Miroslav Minařík, ze dne: 13.02.2020



... protože ostatní, tak nějak přirozeně mizí. Model minulého tisíciletí sdružování odborníků se pozvolna rozpadá a ta sdružení, která nenaleznou novou konstrukci včas, dopadnou stejně. Nové digitální technologie již dávno "přehodily výhybky" tras, po kterých tečou potřebné informace k jejich spotřebitelům. To však neznamená, že pro tyto skutečnosti se již nemusíme setkávat.

V novém věku jsou elektrotechnici rozdělení do mnoha malých skupinek, jež se různě prolínají, a to, co je spojuje, jsou zpravidla nějaké povinnosti. Například zkoušky ze znalostí, znalosti projektování, montáži, provozování nebo údržby elektrických zařízení. Dnes má každý svobodnou volbu jak se k takovým informačním zdrojům dostat, proto pozbývají některé historické způsoby svou funkčnost. 
Ale nemusí to být zcela!

Víte, proč elektrotechnických cechů ubývá?
Stačí se zeptat něterého elektrotechnika do třiceti let, proč on není v cechu. A s největší pravděpodobností dostanete podobnou odpověď jako "Proč bych to dělal? Co potřebuji, to si zjistím!". Nepozastavujme se nad tím, kde a jak si bude mladý elektrotechnik něco zjišťovat. Tento, nezřídka vyslovený argument prozrazuje důvod, proč mnoho cechů již zaniklo. Představitelé zaniklých cechů nedokázali motivovat mladší generaci.

A není to o konkrétním městě, člověku, svazu. Je to obecný důvod napříč Českem a bez nadsázky i Slovenskem. Pro tento názor nejsem u mnohých "cechmistrů" oblíben i po té, co se jejich sdružení ocitlo na smetišti dějin. Nechci nikoho vyzývat k záchraně svazů. Pouze "chytrým napovídám, kudy vede cestička" ...

A tak rád navštěvuji ty aktivní, co věří, že jejich činnost pomůže jiným. O tomto cechu jsme se krátce zmiňovali v tomto článku

Co se tedy bude v 21. února v Havlíčkově Brodě odehrávat?


Výroční členská schůze Elektrotechnického Cechu HB z.s.
Součástí schůze je oslava 25 let aktivní činnosti cechu.
21.února 2020 (pátek)
V “Hostinci u Palánů“, Havlíčkův Brod – Perknov,
49°37'3.213"N, 15°32'40.434"E
Od: 14:30 hod.


Program:
14:30 hod. – Prezence, předání pamětních listů
14:45 hod. – Oficiální část výroční schůze
(Zpráva o činnosti za minulý rok. Zpráva revizní komise. Schválení hospodaření Cechu. Aktualizace členské základny Elektrotechnického Cech Havlíčkův Brod z.s. Schválení hospodaření Cechu. Stručné připomenutí historie Cechu a jeho činnost za uplynulých 25 let. Náměty a diskuse. Návrh plánu činnosti na rok 2020. Schválení plánu činnosti na rok 2020. Zakončení oficiální části.)

15:45 hod. - Vystoupení hostů
(Radek Roušar prezident ESČ,  Jaroslav Ďoubalík výkonný tajemník ESČ, Miroslav Minařík Elektrika.cz, Jan Tecl daňový poradce)



JAK JE TO VE TVÉM REGIONU?
Existuje tam funkční elektrotechnický cech?
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.