Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Elektromobilů je v ČR už 1.500 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 13.07.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Elektromobilů je v ČR už 1.500


Elektromobilů je v ČR už 1.500
Elektromobilů včetně elektromotorek je v České republice už 1.500. Nejvíce se prodávají auta Peugeot iOn, kterých je již 88, a elektromobily Volkswagen e-Up. To jsou některé ze zajímavých faktů, která nám o současném stavu elektromobility v ČR prozradil šéf české elektromobilové reprezentace Jiří Vlk. Česká reprezentace se i v letošním roce zúčastní významných závodů elektromobilů jako je eTourEurope, Electric marathon nebo Wave Trophy. Podrobnosti se dozvíte v rozhovoru.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 13.07.2015


Euto, čmoud a poločmoud. To je terminologie, kterou Jiří Vlk používá pro elektromobily, spalovací automobily a hybridy. Jak hodnotí současný stav elektromobility v ČR?



Kdo je Jiří Vlk
Jiří Vlk je místopředseda ASEPu (Asociace elektromobilního průmyslu) a šéfuje české elektromobilové reprezentaci. Jezdí závody a podniká v oboru elektromobility a obnovitelných zdrojů. Jeho firma prodává v České republice vozy značky Tesla a propaguje elektromobilitu. Na poli obnovitelných zdrojů je největším projektem jeho firmy stavba větrné farmy o 60 turbínách v Severním moři.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ASEP Asociace elektromobilového průmyslu - Popovice 64, Popovice - -

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.