Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

Elektromobilem kolem světa za 80 dní


Document Actions
Elektromobilem kolem světa za 80 dní
Elektromobilem se dá objet svět. Podařilo se to dvěma Čechům s Teslou. 16. června odstartoval v Barceloně zatím největší oficiální závod elektromobilů. Jaké státy se závodu účastnily? Kdo vyhrál a kudy vedla cesta? Jaké komplikace čekal český tým a jak celý závod dopadl se můžete podívat v krátké reportáži.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 13.09.2016
reklama



Český tým objel planetu na elektriku ...
Můžeme stručně konstatovat. 16. června odstartoval v Barceloně závod elektromobilů kolem světa inspirovaný slavnou knihou Julese Verna Cesta kolem světa za osmdesát dní. Celkem 11 týmů během 80 dnů ujelo více než 25.000 kilometrů a projelo 20 zemí. Přesná trasa závodu dána nebyla, ale týmy musely projet předem stanovenými checkpointy. Podívejte se na krátkou reportáž ze zastávky českého týmu v Brně.



S ekologií ve znaku
80edays akceleruje evoluci, startuje elektromobilitu a přináší čistý vzduch pro děti na naší planetě. V rámci brněnské zastávky  v areálu Mendlovy univerzity zasadili závodníci jako symbol života v čistém prostředí strom. A proč zrovna tam? " Mendel a jeho výzkum znamenal významný posun světové evoluce, stejně jako přechod ze spalovacích vozidel na elektromobily", vysvětlil Tomáš Vincent, který spolu s Jiřím Vlkem byli zástupci českého týmu.





80 EDAYS - MEZINÁRODNÍ ZÁVOD ELEKTROMOBILŮ KOLEM PLANETY ZEMĚ ve faktech:

  • Organizátor akci připravoval 2 - 3 roky do předu.
  • START se konal 16.6. 2016 v Barceloně A FINISH 4.9.2016 taktéž v  Barceloně
  • Původně bylo přihlášeno 15 týmu, před startem bylo na různých místech Evropy několik pracovních schůzek a porad  pro týmy, sponzory a partnery.
  • Nakonec několik týmů odstoupilo a konečný počet startujících bylo 11 týmů, mezi nimi i náš český, ve složení Jiří Vlk jako kapitán a Tomáš Vincent jako navigátor, komunikátor a pomoc technického a jazykového zabezpečení.
  • Další týmy byly ve složení: 2 x SRN, 1 x Rakousko, 2 x Švýcarsko, 1 x USA, 1 x Česká Republuka, 1 x Maďarsko, 1 x Čína, 1 x Španělsko tj. i hlavní organizátor, 1 x Itálie.

Další cesta se plánuje na rok 2020 a do té doby bude tento závod asi největší elektromobilní oficiální závod.


Kdy bude elektromobil na našich silnicích standardní vozidlo?
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 39)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933