Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Elektroměry WAGO se sběrnicovými výstupy a certifikací MID (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 26.05.2022
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Elektroměry WAGO se sběrnicovými výstupy a certifikací MID


Elektroměry WAGO se sběrnicovými výstupy a certifikací MID
Zacházení s energiemi letos nabývá na významu. Pokud jsme neměli potřebu měření, pak s nárůstem prvků domovní automatizace, lidově řečeno chytrých elektroinstalací, navíc ve spojení s dalšími technologiemi, je měření dnes naprostým základem. Jak ovšem potřebná měření odečítat? Osobně? Vzdáleně? Automaticky? Odpověď může znít: "dle potřeby". Wago představuje certifikovaný elektroměr s možnostmi odečtu prostřednictvím rozhraní M-Bus a Modbus. Kde takový vybavený elektroměr nejlépe využít?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 26.05.2022



Pokud plánujeme optimalizovat spotřebu, je nutné správně měřit. WAGO představuje elektroměry, které tento úkol usnadňují díky několika výrazným přednostem.

Elektroměry využívají osvědčenou připojovací techniku Push-in CAGE CLAMP s páčkou, která je zárukou rychlého a snadného připojení. Přístroje jsou pro přímé měření do 65A a mají šířku pouze 72mm. Verze pro měřicí transformátory proudu jsou pak ještě štíhlejší. Na šířku měří jen 35mm. Tato minimální šířka ušetří spoustu místa ve skříňovém rozvaděči.





... přepis mluveného slova reportáže ...


Václav Hauer, WAGO Česká republika
Wago již dlouho nejsou pouze svorky.  Nyní jako novinku uvádíme elektroměry s certifikací MID. Tyto přístroje jsou určené pro podružné fakturační měření, které lze využít například u hal, kde je více odběratelů (nájemců) a každého lze zvlášť dle jeho spotřeby fakturovat. Proti ostatním konkurenčním alternativám má elektroměr WAGO několik způsobů komunikace. Kromě M-Bus a ModBus má ještě dva impulsní výstupy a jako bonus, má ještě komunikaci přes Bluetooth. K elektroměru je dodávaná aplikace (lze stáhnout zdarma na internetu) a přes ni lze elektroměr ovládat, nastavit i monitorovat veškeré hodnoty, které elektroměr udává.

Elektroměr samozřejmě zastane veškeré měřící funkce jak je zvykem, má ale i speciální vlastnosti!
Jde o specialitu. Připojení. Přístroje lze lehce připojit ze shora i zespodu. Pokud je potřeba, například ve staré zástavbě, máte připojení jen shora, připojený přívod i vývod ze shora, tak díky právě aplikaci a nastavení lze přístroj softwarově otočit! To znamená, že máte přívod i vývod udělaný ze shora a můžete ten přístroj softwarově otočit. Displej se softwarově otočí a vy nemusíte prodlužovat připojení.

Elektroměry jsou již na trhu, jsou standardně skladem, dodací lhůty jsou krátké. A navíc! Elektroměr je určen jak pro dodávku, tak pro odběr. Má tedy čtyřkvadrantní měření. Lze ho využívat i v domácnosti, nejen pro podružné měření výrobních ha, ale třeba v domácnosti pro fotovoltaiku a chcete si odečítat energie.



Stručný oficiální popis
Rozsáhlé měření energie je nezbytný předpoklad pro optimalizaci spotřeby. Portfolio společnosti WAGO obsahuje nové elektroměry, které tento úkol usnadňují díky několika výrazným přednostem. Využívají páčkovou připojovací techniku, která je zárukou rychlého a snadného připojení vodičů přímým zasunutím. Přístroje pro přímé měření mají šířku pouze 72mm. Tato minimální šířka vám ušetří spoustu místa ve skříňovém rozvaděči. Kromě hodnot jalového a činného výkonu dokáže měřič energie pro všechny fáze zaznamenávat také sítovou frekvenci, proud, napětí a výkon. Uživatel může všechny tyto charakteristické hodnoty energie snadno odečítat z velkého a přehledného podsvětleného displeje.

Pokud potřebujete a využíváte podružné fakturační měřidlo, pak elektroměr Wago ušetří práci s odečty a nabízí i sofistikované softwarové nástroje, obraťte se na svého dodavatele produktů Wago.
Datový list k elektroměrům WAGO zde!
Více videoreportáží o produktech WAGO sledujte zde!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
WAGO Elektro spol. s r.o. - Rozvodova 1116/36, Praha 4 - Modřany - 261 090 143 - info.cz@wago.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.