Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ELEKTROKOV: Představení novinek v sortimentu na AMPERu 2010 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 15.07.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ELEKTROKOV: Představení novinek v sortimentu na AMPERu 2010


ELEKTROKOV: Představení novinek v sortimentu na AMPERu 2010
Společnost ELEKTROKOV je českým výrobcem s dlouholetou tradicí. Jejich závod ELEKTRO se zabývá výrobou transformátorů, kompenzačních i filtračních tlumivek, vinutých dílců, kostřicích svěrek a dalších produktů. Pojďme se podívat na letošní novinky ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 15.07.2010

Společnost ELEKTROKOV - závod ELEKTRO je českým výrobcem s dlouholetou tradicí. V jejich produktovém portfóliu se nalézá široká nabídka transformátorů od malých typů až po výkonové hodnoty 500kVA, dále řada tlumivek, vinutých dílců či kostřicích svěrek." O novinkách pro letošní rok nás zčerstva poinformoval Jiří Němec na letošním Amperu ...

Videorozhovor o novinkách sledujte zde ...

Společnost vyrábí jedno i třífázové transformátory s měděným vynutím. Jádra tvoří výlisy z plechů typu EI, UI, FI, 3EI. Kostry cívek jsou z kompaktní umělé hmoty, případně ze sklotextilu. Jsou dostupné ve třídách tepelné izolace B až H, s možnou kombinací převodů napětí 1-1000V dle konkrétních požadavků.


Bazénové transformátory EI
Jednofázové ochranné bezpečnostní transformátory se užívají napájení halogenových svítidel u bazénů, kde slouží k převodu napětí 230V/11,6V. Jsou vyráběny ve výkonech 100-600W. Transformátor je zalitý, svorky jsou umístěny v přední části pod víčkem a jištění je provedeno tavnou pojistkou na primární straně. Jsou dostupné v krytí IP54. Třída izolace B při teplotě okolí 40°C. Odpovídají normě ČSN EN 61558-2-6.


Bazénové transformátory a tlumivky

Vstupní a výstupní tlumivky
Vstupní - zapojují se před frekvenční měniče. Omezují vliv měniče na síť tím, že redukují obsah vyšších harmonických ve vstupním proudu. Také zlepšují ochranu proti krátkodobým síťovým přepětím, zvyšují impedanci napájecí sítě, zlepšují účiník, potlačují proudové špičky a deformaci napájecího napětí.

Výstupní - zapojují se mezi frekvenční měniče a napájené motory. Redukují tak kapacitní proud, který vzniká v případě použití dlouhých motorových kabelů a čímž zamezují přetěžování měniče. Tlumivky je vhodné umístit co nejblíže k výstupu měniče.


Výkonové a malé transformátory


Probrat všechny novinky v sortimentu společnosti ELEKTROKOV je vzhledem k rozličnosti a množství technických parametrů nad možnosti tohoto článku, takže doporučujeme zažádat si o podrobný přehledový katalog.


Pokud potřebujete více informací, máte možnost si je vyžádat níže uvedeným formulářem!

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.