Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ELEKTROKOMPONENTY: Ghisalba vstupuje na český a slovenský trh (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 26.07.2011
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ELEKTROKOMPONENTY: Ghisalba vstupuje na český a slovenský trh


ELEKTROKOMPONENTY: Ghisalba vstupuje na český a slovenský trh
Firma ELEKTROKOMPONENTY AZ zahájila spolupráci s významným evropským výrobcem stykačů GHISALBA a začala dodávat výrobky této firmy na český a slovenský trh. Více zde ...
Komerční sdělení, ze dne: 26.07.2011


Firma ELEKTROKOMPONENTY AZ zahájila spolupráci s významným evropským výrobcem stykačů GHISALBA a začala dodávat výrobky této firmy na český a slovenský trh.

Ghisalba je firma s dlouhou historií a velkými zkušenostmi ve svém oboru, které sahají až do období těsně po 2. Světové válce. V roce 1947 zahájil Renato Ghisalba své podnikání, které spočívalo v renovaci strojů pro FIAT, které byly poškozené během druhé světové války, a otevřel svou první elektromechanickou dílnu v severoitalském městě Torino v kraji Piemontese. Čtyři roky poté uvedla firma na trh svou první řadu stykačů, v roce 1965 se pak stala dodavatelem přístrojů pro loďařský průmysl.

Světoznámou ji ale učinilo uvedení nové "červené" stykačové řady GH. V roce 1983 byla uzavřena smlouva dodávek na severoamerický trh prostřednictvím korporace Cutler-Hammer jako součásti amerického holdingu EATON. Následovaly smlouvy a společné projekty s firmami jako Allen-Bradley, Benedikt&Jäger nebo Schneider Electric.

Firma Ghisalba nabízí unikátní řadu velkých stykačů až do 2000A, je uznávaná v oblasti spínání stejnosměrných obvodů, kde na rozdíl od svých konkurentů používá speciální technologii zhášení elektrického oblouku pomocí permanentních magnetů.
V současné době jde více jak 60% výrobků Ghisalba za hranice Itálie do celého světa.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.