Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Elektrická přípojka rodinného domu vodařskými trubkami (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 25.03.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Elektrická přípojka rodinného domu vodařskými trubkami


Elektrická přípojka rodinného domu vodařskými trubkami
Elektrická přípojka rodinného domu vodařskými trubkami - inu, pravděpodobně úspora za použití nevyužitého materiálu. Jde o stejnou trubku? To tedy určitě ne. Vodovodní trubka má silnější stěny a menší poloměry ohybů. Navíc tu existují zásady pro zakončení trubek ve vzduchu. Ale to asi investory moc nezajímá. On to někdo zreviduje a hotovo. Podívejte se na jedno řešení přípojky v Němčičkách u Břeclavi.
Miroslav Minařík, ze dne: 25.03.2015



Náš pozorný dopisovatel Karel Smékal má patrně 360° objektiv! Vidí vše a všude. Tentokrát posílá tuto přípojku!

Pro větší náhled klikněte!

Skoro bych si dovolil tvrdit, že autor této elektrické přípojky je ortodoxní vodoinstalatér. Z chodníku koukající čtvrtcoulka není pro oko nic vzhledného a protáhnout kabel tak malým poloměrem ohybu musí být také pěkná fuška. Přívodní kabel je nutné chránit před poškozením, to ano, ale k tomu stačí standardní plastová ohebná chránička, která se dá natvarovat a zakopat.

 
Pro větší náhled klikněte!

Pokud šlo autorovi o využití nadbytečných vodoinstalačních prvků nebo se chtěl vyhnout sekání do stávající zídky, budiž. Ale v každém případě to má jednu malou vadu na kráse. A to je to horní zakončení.

Pokud by byl autorem vodoinstalatér, tak by věděl, že voda teče i padá shora dolů. A právě z tohoto důvodu se trubka zakončuje ohnutím opačně. Takto nasazená oranžová chránička je k ničemu, protože se voda dostává do přívodní trubky.

 
Pro větší náhled klikněte!


A to, co voda v trubce dělá, pravděpodobně není potřeba příliš vysvětlovat.


Je používání vodovodních trubek vhodné pro elektroinstalace?
PODĚLTE SE O SVŮJ NÁZOR V NÍŽE OTEVŘENÉ DISKUSI!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.