Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: MIKROPOHLED: Katalog domovních spínačů ELEGANT (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 10.11.2008
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

MIKROPOHLED: Katalog domovních spínačů ELEGANT


MIKROPOHLED: Katalog domovních spínačů ELEGANT
Zlínský výrobce OBZOR nevyrábí pouze světoznámé vačkové spínače. V jejich portfóliu nalezneme i domovní vypínače a zásuvky. Podívejme se krátce na sešit obsahující řadu Elegant. Za povšimnutí rozhodně stojí elegantní sporáková kombinace, která je kompilátem válcových spínačů Obzor a vypínačů Elegant ...
Jaroslav Borovec, ze dne: 10.11.2008


V sešitě formátu A4 na šířku nalezneme podrobnější členění domovních vypínačů Elegant.


Pro větší náhled kliknout!

Osobně prohlížím katalogy od zadní části. Tedy od té technické. Pak například nejprve zjistím, že značka Elegant má vodorovné a svislé rámečky. V jedné řadě až sedminásobné. Ve dvou řadách až pětinásobné. Rámečky můžete vybírat až z 13 barevných kombinací, z čehož pak nakombinujete až 85 variant. Kryty přístrojů dovolí vybrat ze 17 barevných možností. A ty pak kombinujete s 85. variantami rámečků ... 


Pro větší náhled kliknout!

Překvapily mne dvě položky. Vysavačová zásuvka a sporákový spínač otočný. Vysavačová zásuvka (pro centrální systém) určitě potěší majitele rozlehlých kobercových ploch. Sporáková kombinace designu Elegant a válcového vypínače je však lákavějším soustem.
Dvojzásuvka je v programu také a má pootočené kontakty o 45°. Praktický je určitě program Elegant aqua+ v krytí IP44. Pro zdravotnictví zásuvky pro vyhrazené obvody Elegant Medical. Přepěťová ochrana se signalizací je také v programu samozřejmostí.

 
Pro větší náhled kliknout!

V sešitu se také dozvíme, že o možnosti použití v souvislosti s inteligentní elektroinstalací. Tím se však běžná řada vypínačů dostává na vyšší úroveň.
Tolik k mé minirecenzi.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.