Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ELECO: Katalog signálek, ovládacích a spínacích přístrojů 2010 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 2.06.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ELECO: Katalog signálek, ovládacích a spínacích přístrojů 2010


ELECO: Katalog signálek, ovládacích a spínacích přístrojů 2010
Kdo kdy drátoval rozvaděče ví, v čem je krása takové skříně. Nejen pěkný tvar a úhledné vysvazkování vodičů, ale také pěkné přístroje. Když navíc pěkně svítí, může být obvykle ošklivá skříň alespoň technicky tajuplnou. To mě napadlo, když jsem viděl přístroje a signálky Zdeňka Skřivánka na veletrhu ...
Miroslav Minařík, ze dne: 2.06.2010

Dávat elektrickému rozvaděči vlastnosti jiné než stroje, nemusí být vždy správně pochopeno. Ale ti, kteří něco tvoří, tak i přesto, že jde o technický výrobek nenápadně, možná podvědomě, kouká na design. U zákazníků, spotřebitelů je to samozřejmost. Technik dává přednost vždy funkčnosti před úhledností.

Proč jsem se zastavil u Eleca?
U jiných stánků s technologiemi LED kontrolek si mě buď nikdo nevšímal, nebo v zásadě neměl co říci. Zastaveníčko u Zdeňka Skřivánka mi prozradilo, že jsme oba pracovali u EZ Brno a vlastně máme mnoho stejné historie.

Ale nyní ke katalogu ...
V sešitě A4 o zhruba padesáti stranách naleznete především prvky k osazení do rozvaděčů ...

  • indikační signálky
  • akustické signálky
  • ukazatele stavu
  • ovládací a spínací prvky
  • měřicí přístroje
  • přístroje na DIN lištu
  • příslušenství k signálkám

ale také ...

  • svítidla s LED a dekorační osvětlení
  • zkoušečky
  • hlídače hladiny kapalin

Když jsem se doptával na Eleco, mnozí přátelé mi potvrdili, že právě tato vyškovská firma byla první, která se profilovala na našem trhu s touto komoditou.


Pro větší detail kliknout!

Eleco vyrábí nepřeberné množství typů signálek. Asi by to chtělo spíš vyjmenovat ty, které nevyrábí. Seznam by byl kratší. Konstruktér má možnost vybírat nejen z mnoha nabízených variant, ale také z následných úprav nebo přímo návrhů k výrobě. Inu, je patrné, že máme co dočinění s opravdovým "otcem" myšlenky ...


Pro větší detail kliknout!

Koho tento sešit zaujme?
Člověk, který měl kdy co společného se zapojováním nebo dokonce drátováním rozvaděčů, pak určitě není netečný k výrobnímu sortimentu firmy ELECO. Za mých mladých časů jsme moc na výběr neměli, takže dnešní možnosti nejen v mé fantazii vzbuzují různá praktická použití. A tak každá kreativní, zvídavá, či praktická povaha si tento sešit zaparkuje ve své odborné poličce!

Závěr:
Sešit sám není svým designovým provedením zrovna od profesionála, ovšem jeho obsah to rozhodně vynahrazuje.



TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ELECO VEP CZ, s.r.o. - Průmyslová 720, Vyškov - - objednavky@eleco.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.