Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: El soft 2010 – NEJ program pro revizní techniky, aneb něco takového tady ještě nebylo (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 6.05.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

El soft 2010 – NEJ program pro revizní techniky, aneb něco takového tady ještě nebylo


El soft 2010 – NEJ program pro revizní techniky, aneb něco takového tady ještě nebylo
Program El soft 2010 je vpravdě něčím novým, jedinečným. Je revolucí v práci každého nejen revizního technika, ale každého, kdo se nechce ve svém PC utopit ... V čem je program tak jedinečný? Co vše vám může nabídnout? Více informací čtěte zde ...
David Klimša, ze dne: 6.05.2010

Mezi přirozené snahy každého revizního technika, podnikatele, kohokoliv, kdo pracuje na PC, je sjednotit všechny své potřeby do jednoho celku, mít je pod jednou střechou. Každý má logicky přání obsluhovat jednu věc, která mu bude pro jeho práci stačit. Každý chce hlídat zálohování a bezchybnost dat na jednom místě. Nikdo netouží hlídat aktualizace u 10ti různých programů. Chceme nainstalovat jedinou věc a o tu se starat a nechat si touto jedinou věcí opečovávat své aktivity. Nepořádek působí na všechny rušivě. Dělat pořádek je namáhavé.

Všechny tyto přání a touhy byly u zrodu nového programu z rodiny El soft. Tento program – El soft 2010 – se stává vpravdě stěžejním a hlavním programem a vychází a navazuje na většinu předchozích. O co se tedy jedná?

Hlavní databáze obsahuje odkazy na neomezené množství souborů. Program tyto soubory ani nepřetáhne na neznámé místo, ani je nepřejmenuje nebo nepřevede do nečitelných uskupení, ale vytvoří si pouze odkaz, link, nit k těmto logicky umístěným a pojmenovaným souborům. Dále umožní soubor řádně popsat, abychom věděli, o co vlastně jde. Umí soubor propojit s dalšími souvisejícími soubory. Např. revizi lze spojit s projektem, rozpočtem, protokolem o určení vnějších vlivů atd. Ke každému záznamu lze doplnit datum provedení a také, kdy se má záležitost znovu připomenout. Jedná se tak o databázi, která i kdyby obsahovala tisíce odkazů, bude v ní vždy naprostý přehled a pořádek a půjde na jedno kliknutí myši dohledat cokoliv zmeškaného, nedodělaného, cokoliv, co si zaslouží naši pozornost a z čeho by mohly být nějaké ty kačky.

Program umí s jednotlivými soubory pracovat. Umí je různě kopírovat a vytvářet k nim nové záznamy do databáze, umí ale hlavně vytvářet nové a teď prosím pozor!: umí vytvářet revizní a jiné dokumenty, a to jak pro MS Office, tak i pro bezplatně šířený OpenOffice.org. Výhoda Microsoftích produktů (EXCEL, WORD) je možnost aktivně pracovat s dokumenty, neboť vytvořené šablony jsou napěchovány programovým kódem podstatně zjednodušující práci s revizemi. Program El soft 2010 mimo jiné obsahuje vše co program Revize QUICK.

Naprostou novinkou je to, že program umí otevírat i jiné databázové soubory a pracovat s nimi. Umí vytvořit a pracovat s:

Obsahuje také všechny závady a pracuje s nimi jako program Závadovník XP. Pokud budete při sestavování revizních zpráv potřebovat ověřit impedanční smyčku, nebo se budete potřebovat přesvědčit, že jištění je správně dimenzováno, nebo budete chtít porovnat naměřené hodnoty na zkoušeném proudovém chrániči, vše najdete opět přímo v programu.

Každá práce musí být náležitě oceněna, takže krom rozpočtů lze přímo také vytvořit ceník k revizi a také ihned vytvořit fakturu, a to ke kterémukoliv souboru, nejen k revizi.

Aby toho nebylo málo, při vytváření odkazů na soubory, kterých máte již na svém PC asi stovky, při vytváření záznamů v databázi, můžete využít funkce k hromadnému načtení ze složek (adresářů), takže prvotní vytvoření základního pořádku nemusí znamenat žádný problém.
Program je mimo funkční záležitosti obrovským zdrojem dat, rad, informací, bez kterých žádný elektrotechnik nemůže žít. Jen pro zajímavost, program ve své první verzi zabírá cca 100 MB místa a obsahuje cca 2.300 souborů. Jen šablon je cca 250. Vevnitř programu vzájemně spolupracuje přes 50 databázových tabulek, které jsou navzájem relačně různě propojeny a propleteny.

Bez legrace – program je výsledkem sloučení 12ti různých programů a prodává se ani ne za jejich poloviční cenu. V programu lze také bez problému a bez další úpravy otevírat soubory ve všech zmíněných programech, které jste si vytvořili dříve. Program El soft 2010 je výběrem toho nejlepšího, co v rodině programů El soft vzniklo a bylo prověřeno a vylepšeno několikaletým používáním. Tento program se bude dále rozšiřovat, vylepšovat, aktualizovat a bude možné vždy jedinou aktualizací přijmout všechny budoucí vylepšení.

Program El soft 2010 je vpravdě něčím novým, jedinečným. Je revolucí v práci každého nejen revizního technika, ale každého, kdo se nechce ve svém PC utopit, ale kdo jej chce osedlat a pořádně se projet.

TEXT Z OBLASTÍ
  • Software
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
El soft - Klimša David - Hlavní třída 1063/3, Ostrava - Poruba - - klimsa@klimsa.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.