Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: eGra: Energetická osvěta provozovatelům fotovoltaických elektráren #1 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 5.08.2023
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

eGra: Energetická osvěta provozovatelům fotovoltaických elektráren #1


eGra: Energetická osvěta provozovatelům fotovoltaických elektráren #1
Svět se za fotovoltaickými panely honí na všech možných místech. Hlavním motorem, hned po dotacích, je představa energetické soběstačnosti nebo snadná, pasivní tvorba zisku. Na základě čeho se vlastně soukromí investoři malých fotovoltaických elektráren rozhodují? Do jaké míry jsou pod vlivem emotivních nabídek marketingu a co skutečně ví o trhu s elektrickou energií? S Jarobírem Klabanem jsme otevřeli téma základní energetické gramotnosti. Jak některé části této problematiky vnímá dodavatel řídících systémů?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 5.08.2023



Úvod:
Kolik bylo publikováno článků o fotovoltaice? Asi se shodneme, že úctihodné množství. Proč se některé informace nedostávají do očí, uší investorů? I přesto, že se to kolem nás odborníky jen hemží, jsme se obrátili na toho, kdo fotovoltaiku nedodává, ale spíše řídí ...
....



Pokud zůstáváme u otázek na pořízení, provoz a servis fotovoltaické elektrárny, pak se určitě nějakým přibližným hodnotám přibližujeme. Ale pokud je ve hře více proměnných, o kterých se prodejci nezmiňují, vlastně ani zmiňovat nemohou. Jaký mix informací potřebujeme vlastně znát?

Pokud Jaromír zmiňoval mylné domněnky neodborných investorů, o co jde podle vás ostatních? Setkáváte se také s fatálními představami provozovatelů FVE?

Co je podle vás důležité a mělo by se o tom hovořit dopodrobna?




TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Teco a.s . - Havlíčkova 260, Kolín - 321 737 611 - klaban@tecomat.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.