Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ECDV: 12. cechovní den cechu Drahanská vrchovina (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 5.04.2012
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ECDV: 12. cechovní den cechu Drahanská vrchovina


ECDV: 12. cechovní den cechu Drahanská vrchovina
Byli jsme na 12. cechovním dnu cechu Drahanská vrchovina! Opět jedinečná příležitost potkat odborníky z praxe. Tedy nikoliv pouze známé normotvůrce, normozpytce. Ve skutečnosti jde o dotyk s realitou, která se často od teorie odlišuje. V tomto směru vidím často nedoceňovaný přínos lokálních elektrotechnických sdružení. Byli jsme tam, elektromobilem, hybridem, kamerou i fotoaparátem!
Miroslav Minařík, ze dne: 5.04.2012


Připadá mi to skoro neskutečné, že je to již dvanáct roků od založení cechu Drahanské vrchoviny tehdy v kulturním domě na pomezí všech krajů.

3

Letos se cechovní den přesunul z Boskovic do sokolovny Rájce Jestřebí. Z tehdejších zakládajících osobností se letos objevil Jiří Grepl a legendární Jindřich Nezval. Účast byla opět obvyklá, sešli se elektrotechnici z blízkého okolí, které zajímají změny a novinky z oboru. Přísálí bylo plné vystavovatelů, kteří mají na podobných akcích velmi dobrou příležitost odprezentovat svá poslání ...

A co se účastník dozvěděl?
Pavel Borek s Petrem Langrem shrnuli cechovní činnost v číslech a činech. Zástupce brněnského TIČR sdělil posluchačům poznatky z činnosti této instituce, což je pro elektrotechniky v praxi varující. Poskytnutí první pomoci je oblast, kterou mnozí podceňujeme. Snad proto, že úrazů není v naši praxi mnoho. Červený kříž z Blanska se v tomto směru postaral o základní informace.
Pavel Borek se podělil o zkušenosti s připojováním do sítě E.ON. Leoš Koupý z nedalekého Blanska kde sídlí iLLKO vysvětlil znovu problematiku měření impedance vypínací smyčky. Vyšetřovatel požárů z HZS Blansko Antonín Pivoňka probral požární prevenci do posledního detailu.
Nejen na konci tohoto setkání, ale v různých krátkých mezičasech opět probíhaly neformální diskuse o zkušenostech, což každý program akce vždy podstatně umocní.

2 1

Na tento ročník cechovního dne jsme přivezli jako prvnímu a jedinému cechu ukázat elektromobil a zcela nový dieselový hybrid. Elektromobil, s kterým jsme v létě objeli Českou republiku a s kterým jsme ustanovili některé české rekordy (viz. www.electric-emotion.cz). Peugeot iOn měl od nás na povel Karel Herma, který se naší letní expedice Electric Emotion Tour kolem ČR účastnil také.

Elektrotechnický cech Drahanské vrchoviny žije a je zájem! Pokud chcete získat přidejte se také!

4


TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Drahanská vrchovina (ECDV) - Příční 2, Boskovice - 776 212 931 - j.grepl@volny.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.