Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: EATON: RF SMART stmívače xComfort nové generace (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 19.10.2016
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

EATON: RF SMART stmívače xComfort nové generace


EATON: RF SMART stmívače xComfort nové generace
Novinkami v sortimentu bezdrátové elektroinstalace EATON xComfort jsou RF SMART stmívače, které jsou na trhu nejvyspělejší technikou v oboru stmívání. Jak tyto stmívače můžeme ovládat? Co všechno SMART stmívač umí a jak se zapojí do instalace? Na všechny tyto otázky se odpovědi dozvíte v článku s videem.
Komerční sdělení, ze dne: 19.10.2016



Novinkami v sortimentu bezdrátové elektroinstalace EATON xComfort jsou RF SMART stmívače, které jsou na trhu nejvyspělejší technikou v oboru stmívání. Bezproblémově stmívají většinu běžných světelných zdrojů včetně LED žárovek 230V. Oproti starší verzi stmívačů poskytují mnohem více funkcí a jsou levnější. Ovládat je lze bezdrátově RF tlačítkem a rovněž klasickým tlačítkovým spínačem 230V. Vyrábějí se v provedení s montáží do instalační krabice (250W) nebo ve vestavném provedení do rozváděče (500W), některé rovněž s měřením spotřeby elektrické energie.

Vlastnosti nových SMART stmívačů:

 


RF Smart stmívač použitý v běžné instalaci

Stmívání je vždy plynulé, lineární s možností uživatelsky omezit rozsah stmívání.
Způsoby ovládání SMART stmívačů
Všechny typy stmívačů se ovládají bezdrátově. Stmívače vybavené binárními vstupy je navíc možné ovládat i běžnými
spínači 230V. Proto je lze rovněž využít v klasické instalaci – stmívač se nainstaluje do hlubší krabice přímo pod vypínač
230V, kterým se stmívač zároveň ovládá. K ovládání z dalšího místa se využije bezdrátové RF tlačítko nebo chytrý telefon.

Možnosti nastavení DIM profilů světelných zdrojů

Konfigurace SMART stmívače
Požadovaná funkce stmívače se nastaví a vhodný DIM profil se vybere pomocí šroubováku v základním módu nebo prostřednictvím počítače v komfortním módu. Po stisknutí tlačítka PROG a MODE se spustí autotest, který na připojeném světelném zdroji (např. LED žárovce) ověří, že stmívání je v celém rozsahu plynulé a žárovka nebliká. Vybrat lze jeden ze šesti předdefinovaných DIM profilů uložených ve stmívači: RLC, LED1, LED2, LED3, CLF/ /CSL, ZAP/VYP. Daleko pohodlněji lze nastavit DIM profily stmívače s využitím softwaru MRF 2.48. K tomu je třeba mít konfigurační rozhraní USB xComfort. Pro konkrétní LED žárovku si lze vybrat předdefinovaný profil z databáze výrobců (obsahuje 102 typů LED žárovek vyzkoušených společností Eaton) nebo si vytvořit vlastní uživatelský profil a ten uložit pro pozdější využití.

Novinka
: Je-li vyžadováno ovládání SMART stmívače rovněž z chytrého telefonu, je nezbytné instalovat jednotku Smart Manager s aktuálním SW 2.1/RF 2.15. Toto řešení umožní nejen dálkové ovládání osvětlení, ale i změnu DIM profilu stmívače prostřednictvím internet v admin prostředí jednotky, např. když se vymění světelný zdroj, který vykazuje nestability při stmívání. Podrobné informace o způsobu zapojení či nových funkcích naleznete zde.

Zde se podívejte, co SMART stmívač umí a jak se zapojí do instalace



Technická dokumentace pro xComfort s podporou nového stmívače ke stažení zde: MRF 2.48 CZ ZDE v sekci Software

Chytrá elektroinstalace xComfort

RF system xComfort je možné využít v každé elektroinstalaci nejen ke zvýšení pohodlí a zjednodušení ovládání, ale hlavně k regulaci vytápění a chlazení, automatickému řízení zastínění a pro mnohé další funkce. Jelikož je komunikace mezi přístroji bezdrátová, prvky je možné bez problému instalovat nejen do novostavby, ale také do každé domácnosti pro modernizaci dosavadní elektroinstalace. Půjde to bez stavebních úprav, snadno a rychle. Bezdrátová komunikace je trend. Smart Home xComfort je vhodné řešení.



POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si zažádat o bezplatné zaslání všech podrobných elektronických dokumentů
NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Eaton Elektrotechnika s.r.o. - Komárovská 2406, Praha 9 - 267 990 411 - ElektrotechnikaCZ@eaton.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.