Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

EATON: Přichystejte si svůj dotaz na Karla Dvořáčka!


Document Actions
EATON: Přichystejte si svůj dotaz na Karla Dvořáčka!
Některé části technickým norem mohou být pro vytíženého elektrotechnika zapeklitým oříškem. Příliš řešení nepomáhá ani online přístup normám. Přítel na telefonu má dost svých zakázek a drobná konzultace je více než nutná. Pořad "Volejte řediteli" agentura ČAS z nepochopitelných důvodů doposud nezavedla. Tak co dál? Tým EATON sestavující obsah streamů připravil další díl letošního TOUR s Karlem Dvořáčkem. Toho většina elektrotechniků zná jako přednášejícího na seminářích, nebo autora mnoha publikací nakladatelství IN-EL. V úterý 14. června bude skvělá příležitost položit vlastní dotaz právě této legendě! Nač se Karla Dvořáčka v souvislosti se správným použitím RCD a dimenzováním SPD zeptáte už nyní?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 7.06.2022


Každá odborná přednáška bezesporu přináší mnoho vysvětlení, současně však otvírá mnoho dalších otázek. Málokterý elektrotechnický odborník činný v praxi má prostor pro přesné dostudování souvislostí souvisejících technických norem.



Členové různých TNK (technická normalizační komise při ČAS) se soustředí každý na svůj obor. Upřesňují normativní dokumenty tak, aby vystihoval poslání technického doporučení co nejlépe. Tito lidé se na důležité souvislosti soustředí a vše spolu konzultují. Proti běžnému strávníkoví ČSN tak znají principy konstrukce norem daleko více.



EATON Elektrotechnika v rámci odborných streamů EATON ONLINE TOUR 2022 připravil pro všechny, komu chybí do mozaiky znalostí některá část, možnost položení dotazu Karlu Dvořáčkovi, členovi TNK 22. 

Na kterou část elektrotechnického spektra se ptát?
Vzhledem k omezenému času vysílání se Karel Dvořáček s Janem Markem zaměří na tématiku:
  • Správná použití proudových chráničů RCD (v různých systémech. Např. FVE ...)
  • Dimenzování přepěťových ochran SPD

Pokud otázky položíte ještě před vysíláním, zvýšíte pravděpodobnost očekávané odpovědi! Dotazy pište sem!





 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 3)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Eaton Elektrotechnika s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Podíl výroby energie z obnovitelných zdrojů neustále roste a stále významněji ovlivňuje oblast dodávek energie. Klíčovým úkolem je vyrovnat proměnlivou výrobu obnovitelné energie s konstantní poptávkou spotřebitelů energie. Přednáška by tak mohla nabídnout komplexní pohled na současný stav a budoucí perspektivy energetiky s ohledem na udržitelný rozvoj a změnu klimatu ...
Dozvíte se, jak norma ČSN EN IEC 61439-2 příloha DD zpřísňuje požadavky na rozvaděče zapojené do fotovoltaických systémů. Projdou se hlavní změny a požadavky, které je potřeba splnit. Např. bezpečnost a spolehlivost, prevence proti elektrickému oblouku, stejnosměrné sítě, propojení s ČSN 33 2000, trvanlivost izolačních materiálů, ověření oteplení ...
Jste-li výrobcem strojů či řídicích rozvaděčů a toužíte být v obraze o nejnovějších trendech a produktech ve vašem oboru, pak si nenechte ujít toto živé vysílání! V prezentaci společnost Eaton představí svůj aktuální sortiment a poslední inovace v konstrukci strojů a rozvaděčů. Odhalí, jak moderní technologie a řešení mohou transformovat podnikání a posunout vaše produkty na čelo průmyslového vývoje. Připojte se a objevte, co vše Eaton přináší do světa strojírenství a elektrotechniky!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933